2022 Güzellik Trendleri


İyisiyle kötüsüyle koskoca bir yılı daha geride bırakıyoruz. Umarız 2021 yılı sizin için bolca iyilik getirmiştir. Tabi yeni yıla girerken yeni yıl hakkında bolca merak konusu ortaya çıkıyor. Yeni yıl, yeni umutlar, yepyeni bir yılla gelen güzellikler ve daha fazlası…

Bugün yazımızda sizlere 2022 yılına girmeden önce bizi bekleyen yepyeni bir yılın getireceği yeni güzellik trendlerinden, 2022 Güzellik Trendleri üzerine konuşacağız.

2022 Makyaj Trendleri, güzellik için yeni trendler ve çok daha fazlasına yazımızın devamından ulaşabilirsiniz. Keyifli okumalar dileriz!



Fermente Kozmetik


2019 yılından bu yana yaşamış olduğumuz yeni ve farklı bir hayat stili bulunuyor. Bu hayat stilini ister istemez bir şekilde kabullendik. Gün geldi evlerimizde ürünlerimizi kendimiz ürettik veya üretmeye çalıştık, daha çok doğala yöneldik.

Daha doğal bir yaşam ve doğaya dönüş trendi 2022 yılında da yanımızdan ayrılmıyor. 2022 Güzellik Trendleri üzerinde konuşuyorsak karşımıza çıkacak ilk trend şüphesiz fermente kozmetik ürünleri olacaktır.

‘Peki nedir bu fermente kozmetik?’ dediğinizi duyar gibiyiz. Hemen açıklayalım, fermente kozmetik yenilebilir kozmetiğin fermente edilmiş bileşenler içermesidir. Yani canlı mikroorganizma yani probiyotik içeren fermente ürünlerdir. Yeni trend güzellik ürünleri içeriğinde doğal fermente oluşumuna yardımcı maddeler kullanılarak üretiliyor. Bu fermente bileşenlerinin aktif maddeleri fermantasyon esnasında mikroorganizmalar hammadde moleküllerini parçalayabilen enzimler salgılarlar. Bu enzimler ise cildinize fayda sağlayacak yeni maddelerin oluşmasına sebep olur. Fermente bileşenleri içeren kozmetik ürünleri cildin normal zamanda ememeyeceği molekülleri cildin kolayca emebileceği boyutlara indirerek cilt emilimini daha başarılı bir hale getirebilmeyi sağlar. Aynı zamanda fermente kozmetik ürünleri cildinizde tahrişe ve zarara neden olabilecek maddeleri nötralize ederek kullanılan kozmetik ürünün daha güvenli ve hassas cilt tipleri için kullanılabilir hale getirilmesine olanak tanır.

Fermente kozmetik ile cildin yenilenmesine ve gençleşmesine katkı sağlayarak nemlendirmeye, beslemeye yardımcı olan amino asitler, organik asitler ve antioksidanların ortaya çıkmasını sağlar.

Güzellik bakımları tüm dünya tarafından ilgiyle takip edilen ve kendilerine özel güzellik sırları olan Kore ve Japon pazarları tarafından geliştirilen fermente güzellik akımı 2022 yılında en çok takip edilen trendler arasında yer alacak gibi duruyor. Yeni fermente kozmetik trendi, ürünlerin raf ömürlerini uzatıp sürdürülebilirliğe katkı sağlaması sebebiyle de oldukça ilgi çekiyor. Bu nedenle 2022 yılının vazgeçilmezleri arasında yer alacakları öngörülüyor.

Susuz Güzellik


2022 yılı beraberinde daha sürdürülebilir bir yaşam düşüncesini de getiriyor. Bu nedenle hayatımızın her noktasında sürdürebilirlik, daha yeşil bir yaşam ön planda olacak. Bu nedenle 2022 yılında susuz yıkama trendi de oldukça ön plana çıkacaktır.

 Daha sürdürülebilir ve raf ömrü uzun ürünlere duyulan ihtiyaçtan ortaya çıkan susuz yıkama ürünleri 2022 yılında hijyen ile birleşeceği tahmin ediliyor. Böylelikle suya erişim imkanı bulunmayan veya daha yeşil ürünler arayanlar için susuz yıkama trendi son derece iyi bir seçenek olacaktır.

Çok İşlevli Ürünler


Özellikle de pandemi dönemiyle birlikte daha sakin, minimalist, fonksiyonlu bir hayat stiline yönelmeye başladık. Bunun getirilerini elbette güzellik ürünlerinde de görüyoruz. 2022 Güzellik Trendleri içerisinde belki de birçoğumuzun dahil olacağı trend çok işlevli ürünler trendi olacaktır. Yavaş yavaş bu bağlamda ürünler raflardaki yerlerini almaya başlasa da 2022 yılı ile birlikte bu süreç biraz daha hızlanacak gibi görünüyor. Artık bir güneş kreminden yalnızca güneşten korumasını beklemiyoruz. 2022 yılının yeni trendiyle makyaj çantalarında onlarca ürünlerin yerini birçok etkiye sahip ürünler alıyor. 2022 yılı ile birlikte bir güneş kremi hem güneşten korumalı hem nemlendirmeli ve baz görevi de görmeli. Hem ruj hem de likit allık, hafif ve baz görevi gören kapatıcılar 2022 yılı makyaj çantalarının vazgeçilmezleri arasında yer alacak gibi duruyor.

Yüksek Kabarık Saç Modelleri Geri Geliyor


2022 yılı ile geçmişe dönüş başlıyor. Saatlerce uğraşılan saç modellerine hayatın hızlı temposu içerisinde vakit harcayamıyoruz. Bu nedenle 2022 Güzellik Trendleri içerisinde yüksek kabarık saç modelleri boy göstermeye başlıyor. Daha basit hareketlerle yapılabilen, yüksek aynı zamanda kabarık saç modelleri ön plana çıkıyor. Öyle ki Ekim 2019 Eylül 2021 yılları arasında yüksek kabarık saç modelleri aramaları %165 arttı. Aynı dönem içerisinde doğal saç aramaları da %100 artış gösterdi. Bu da demek oluyor ki 2022 yılında bizleri doğal, içlerinde romantik esintiler barındıran birbirinden hoş saç modelleri bekliyor.

Tırnaklar Manzaralara Dönüşüyor


Araştırmalar gösteriyor ki özellikle de Y kuşağı 2022 yılında tırnaklarını tek renk ojeden fazlasıyla renklendirecek. Yıl sonuna yaklaşırken yapılan aramalarda ‘galaxy nail art’, ‘okyanus akrilik tırnaklar’ gibi birçok ifade göze çarpıyor. Yeni yılda birbirinden güzel rengin birleşiminden ortaya çıkan harika galaksi, okyanus esintileri, çöl renkleri barındıran özgün, marjinal tırnak tasarımlarını görebileceğiz.

İddialı Göz Makyajları


Geçtiğimiz yıllarda maskelerin ardında kalan yüzümüzün yarısı sebebiyle birbirinden farklı ve iddialı göz makyajları ortaya çıkmıştı. 2022 yılında da iddialı göz makyajları yerini koruyacak gibi görünüyor. Artistik, farklı neon renkler kullanılarak yapılan grafik eyelinerlar bu sene de özellikle gala ve ödül töreni gibi mekanlarda karşımıza çıkacak.

 Kısaca 2022 Güzellik Trendlerini toparlayacak olursak. Yeni yılda bizleri daha sürdürülebilir, doğal ve minimalist bir güzellik trendi bekliyor. Az ürünle kısa sürede yapılan küçük dokunuşlarla güzelliğimize güzellik katmaya devam edeceğiz. 2022 Güzellik Trendlerini profesyonel ellerden hizmet alarak yakalamak, tırnaklarınızı evrensel manzaralarla renklendirmek istiyorsanız MeloApp bünyesindeki birbirinden yetenekli nail art artisti ve diğer tüm güzellik hizmetlerini alabileceğiniz sanatçılar sizleri bekliyor olacak.

2022 yılının 2021’den fazla güzellik getirmesi dileğiyle! :)




2022 makyaj trendlerimakyaj trenditrend makyajcilt bakımı