Azelaik Asit Güzelliğin Trend Ürünü!


Cilt Bakımı Trendlerinin Yeni Gözdesi!

Sevgili okuyucularımız, yazımızda bahsi geçen ürün veya ürünlerin Melo App ile hiçbir bağı yoktur. İçeriğimiz tamamen bilgi amaçlıdır. Tıbbı tavsiye içermez. Doktorunuza danışmanızı öneririz.

İlk olarak ‘‘nedir?’’ sorusunun cevabını vermeliyiz değil mi? Onun için oldukça popüler, akne ve cilt lekesi tedavisi ile adını duyuran organik bir asittir tanımı doğrudur. Birçok kaynak azelaik asitin çavdar, arpa ve buğday gibi tahılların içinde bulunduğunu belirtiyor. Orta zincirli yağ asitleri familyasından olduğunun ve doğal bir bileşik olarak karşımıza çıktığının da altını çizmeliyiz.


En can alıcı asıl kısma gelecek olursak, kendisi tam bir bakteri savaşçısıdır. Hatta bu bakteri savar asit için geleceğin salgınlarını önleyebilir tezini de burada belirtmeden geçemeyeceğiz.

 Asıl mesele ve adını duyuran kullanım alanı ise ciltte akne oluşumuna sebep olan bakterileri yok etmesidir.  Ayrıca cildi koruma altına almasını da iyi bir bonus olarak nitelendirebiliriz.

Şimdide sizinle beraber‘’azelaik asit ne işe yarar?’’ inceleyelim. 

Azelaik Asitin Yararları Nelerdir ve Ne İşe Yarar?

 

           Azelaic acid ne işe yarar sorusunun en çarpıcı cevabı, hücre dönüşümünü arttırmasından dolayı harika bir yaşlanma önleyici olmasıdır diyebiliriz. Ayrıca, kendisi doğal bir asittir ve tam bir çevre dostudur.

           Yoğun akne ve akne izlerinin tedavi etmek için azelaik asit kullanımı gün geçtikçe yaygınlaşmaktadır.  Gözeneklerin derinliklerine kadar işlemeden temizleme ve ayıklama görevini bırakmaması harika sonuçlar elde etmesini sağlar. Cildin cansız görünümünü tedavi etmek için çok çalışması sayesinde de bizden büyük bir alkış aldığının altını çizelim.

 Hiperpigmentasyon çeşitleri yani cilt lekeleri tedavisi için de kullanılması oldukça ilgi çekicidir. Cilt tonunu değiştiren pigmentlerin üretilmesini engellemesinin diğer bir artısı olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle hamilelik ve emzirme döneminde oluşan hassasiyetler, lekeler, tıkanmalar gibi sıkıntıların tedavisinde iyi bir destekleyicidir. Her ne kadar belirttiğimiz dönemlerde kullanımının uygun oldu bilgisi olsa da doktorunuza danışmanızı öneriyoruz.

           Azelaik asitin bir diğer faydası ise rosaceanın belirtilerinde etken bir tedavi sergilediği görülmektedir. Halk arasında gül hastalığı olarak tanınan rosacea, klinik çalışmalar ile bu doğal asit sayesinde iyileşme göstermiştir.

            

Azelaik Asiti Tanımak ve Kullanmak

  Artık güneş koruyucularımızı dört mevsim kullanmamız gerektiğini biliyoruz. Azelaik asit ile tedavi sürecinde iseniz buna çok daha fazla dikkat etmelisiniz. İyileşme sürecinde cildiniz daha ince ve hassas olacaktır. Kendinizi güneş hasarlarından korumalısınız.

Ayrıca şunu da belirtmeliyiz ki azelaik asit etkisi süreç aldığı için uzmanların tek başına ilk seçimi değildir. Bunun yanında bazı bünyeler için nadir de olsa ciltte soyulma, kuruluk veya kızarıklık, yanma veya karıncalanma gibi yan etkileri rastlanabilir.


           Ve değinmeden geçemeyeceğiz son konu ise sağlıklı alışkanlıkların cildinizin daha iyi görünmesini desteklemesidir. Egzersiz yapmayı ve hareket etmeyi ihmal etmemelisiniz. İyi beslenmeli, doğal ve sağlıklı gıdaları tercih etmelisiniz. Işıl ışıl parlayan sağlıklı bir ciltle güzel haftalar dileriz :)




azelaik asitazelaic acidazelaic asit nedirazelaik asit ne işe yarargüzellikcilt bakımı