Bakımlı ve Göz Alıcı Eller için 5 Yöntem


İşte, bakımlı ve göz alıcı eller için tercih edebileceğin 5 farklı yöntem:


  1. Düzenli Olarak Medikal El Bakımı Yaptırmak




Ellerimiz vücudumuzun, dış etkilere en çok açık olan bölgelerinden biridir. Ellerimiz, pek çok virüsün taşıyıcısı olabilir. Bu nedenle, doğru el ve tırnak bakımı çok önemlidir. 


Sağlıklı, bakımlı, güzel görünen ellere ve tırnaklara kavuşmak için düzenli olarak medikal el bakımı yaptırabilirsin. Medikal el bakımı, manikür ile karıştırılmaktadır ancak ikisi birbirinden çok farklıdır. Medikal el bakımı, daha profesyonel bir uygulamadır. 


Medikal el bakımında; manikürde olduğu gibi keskin aletler kullanılmamaktadır, tırnak ve tırnak etleri kesilmemektedir. Medikal el bakımında; tırnak kenarlarındaki etler kesilmediği için enfeksiyon riski bulunmamaktadır. 



Medikal el bakımı ile tırnak batması, mantar gibi sorunların önüne geçilmektedir. Eller ve tırnaklar, hem daha sağlıklı hem de daha bakımlı bir görünüme kavuşmaktadır. 


  1. Protez Tırnak Uygulaması



Protez tırnak; kişinin kendi tırnağının üzerine uygulanan uzun, hazır tırnaklardır. Protez tırnak; kişinin kendi tırnağının üzerine, bazı koruyucu maddeler kullanıldıktan sonra uygulanmaktadır. 


Manikürde yeni trendlerden biri haline gelen protez tırnak uygulamasının, 3 farklı çeşidi bulunmaktadır. Bunlar; akrilik tırnak, jel tırnak ve dipping tırnaktır. 



Tırnak yeme problemi olanlar, kırılgan tırnaklara sahip olanlar ya da tırnak uzatmayla ilgilenemeyenler için protez tırnak uygulaması, oldukça faydalı bir uygulamadır. 


Protez tırnak uygulaması, her tırnak türüne uygulanabilmektedir ve kişi protez tırnak taktırdıktan sonra dilediği boyda tırnaklarını kullanabilmektedir. 


  1. Jel Tırnak Uygulaması



Jel tırnak uygulaması, kişinin tırnaklarına özel bir jel uygulanarak yapılmaktadır. Daha doğal duran ve kalıcı bir yöntemdir.  Jel tırnaklar, dört haftaya kadar kullanılabilmektedir. 


Jel protez tırnak ve akrilik protez tırnak arasındaki en belirgin fark; uygulamada kullanılan malzemedir. Akrilik protez tırnak uygulaması; özel akrilik tozlarının, akrilik monomer ile karıştırılıp tırnağa uygulanmasıyla yapılmaktadır.  Jel tırnak uygulaması ise; özel protez tırnak jellerinin, tırnağa uygulandıktan sonra, UV lambalar ile kurutulmasıyla yapılmaktadır. 


  1. Kalıcı Oje Uygulaması




Günümüzde en sık tercih edilen uygulamalardan biri de kalıcı oje uygulamasıdır. Oje sürmeye veya manikür yaptırmaya vakti olmayan, yoğun iş temposu olan ve genellikle aynı renk oje sürenler, kalıcı oje uygulamasını tercih edebilirler. 


Normalde günlük hayatta sürdüğümüz ojeler, hem ev hem de iş temposuna bağlı olarak çok çabuk zarar görüyor ve zamanla soyulmaya başlıyor. 


Kalıcı oje; tırnakta herhangi bir deformasyona uğramadan uzun süre kalıcılığını koruyabilmektedir. Kalıcı oje uygulamasıyla; pürüzsüz, bakımlı ve parlak bir görünüm elde edilmektedir. 



Kalıcı oje uygulaması için özel cihazlar kullanılmaktadır. Bu cihazlar sayesinde, oje tırnak üzerine yapışır ve daha sonra kurutulur. 


Kalıcı oje uygulaması; tırnaklara zarar vermez ve tırnaklarda sararmaya neden olmamaktadır. 


  1. Nail Art Uygulaması


Nail art; tırnak süsleme sanatı anlamına gelmektedir. Nail art uygulamasıyla tırnaklara; renkli, hareketli ve özgün bir hava katılır. Genellikle manikür ya da pedikürden sonra tercih edilmektedir.


Son yıllarda oldukça ilgi çekici bir uygulama haline gelen nail art uygulaması; tırnakların üzerine çeşitli desenler uygulanarak yapılmaktadır. 


Nail art; hem özel makinesiyle hem de çeşitli özel fırçalar yardımıyla yapılmaktadır. Bu açıdan, evde de uygulanabilir bir yöntem olarak karşımıza çıkmaktadır. 


Nail art uygulamasına başlamadan önce tırnak bakımı yapılmaktadır. Sonrasında bakım yapılan tırnaklara, şeffaf ve ince bir baz oje sürülmektedir. Bu şekilde, üzerine sürülecek ojenin rengini daha iyi göstermesi sağlanmaktadır. Baz oje kuruduktan sonra da tırnak süsleme işlemine geçilmektedir. Yaratıcılığa bağlı olarak tırnaklara, istenilen şekil ve desenin çizilmesine karar verilmektedir. Son aşamada ise, tırnaklar süslendikten sonra tırnaklara koruyucu oje sürülmektedir.  



En çok çizilen desenler arasında; puantiyeler, çiçek ve hayvan desenleri, geometrik desenler yer almaktadır.  Tırnaklarında renkli, dinamik ve özgün bir görünüm seviyorsan sen de nail art uygulamasını tercih edebilirsin. 


Bugünkü yazımızda seninle; daha sağlıklı, bakımlı ve göz alıcı görünen eller için tercih edebileceğin 5 farklı yöntem paylaştık. Umuyoruz, senin için faydalı olacaktır. Hem daha sağlıklı hem de bakımlı görünen eller için doğru el bakımı ve doğru güzellik uygulamaları tercih etmek büyük önem taşır. 


Melo App’te; alanında en az 3 yıl deneyimli ve sertifikalı uzmanlardan, el & ayak bakımı kategorisinden, gönül rahatlığıyla randevunu oluşturabilir, dilediğin konumda el & ayak bakımı hizmeti alabilirsin. Melo App’te; dilediğin el & ayak bakım hizmetini, ister salonda ister evde tercih edebilirsin. Kendi belirlediğin hijyen koşullarında güzellik hizmetlerimizden faydalanmak, sana kendini çok konforlu ve güvende hissettirecektir. 


Bizi sosyal medya sayfalarımızdan takip edebilir, gelişmelerden ve avantajlı kampanyalarımızdan haberdar olabilirsin. 


Kendine çok iyi bak! 

Melo




protez tırnaknail artkalıcı ojemedikal manikürjel tırnak