Bikini Bölgesine Nasıl Ağda Yapılır?


Günlük yaşantıda sosyal bireyler olarak, vücudumuzda yaşadığımız en büyük problemler genellikle tüyler ile ilgilidir. Bu yüzden birçok kişinin dikkat ettiği ve hakkında bilgi sahibi olmak istediği bazı noktalar vardır. Özellikle yaz aylarında bikini bölgesi ağda ile alınır mı, bikini bölgesine ağda işlemi nasıl yapılır gibi ve genital bölge ağda nasıl yapılır soruları sıkça araştırılmaktadır. Bizler de bu sorular için ne gibi işlemler yapmamız gerektiğini sizlerle detaylı bir şekilde paylaşıyor olacağız.

 

Bikini Bölgesi Ağda ile Alınır mı?


Günümüzde özellikle yaz aylarında olsa da hepimiz bikini bölgesini temiz tutmayı tercih etmekteyiz. Hem steril olarak, hem de rahat bir gün geçirebilmek için bikini bölgesinin de diğer bölgeler gibi temiz olması oldukça ferahlatıcıdır.

Artık bikini bölgesini ağda ile almak ise oldukça kolay! Hazır ağda bantları ile çok pratik bir şekilde yapılabilecek bikini bölgesi ağda işlemleri, daha fazla vakti olan ve daha detaylı temizlik yapmak isteyen kişiler için farklı yöntemlerle de gerçekleştirilebilmektedir. Ancak evet, hepimiz, hassas ciltlere sahip olan bireyler dahi bikini bölgelerinde ağda kullanarak daha uzun süre rahat olabiliriz.

Sir ağda ya da hazır ağda bantları ile bikini bölgesinde temizlik yapılacak ise ağdanın kullanım haline hazır olması gerekmektedir. Ağda yapmak için en önemli unsurlardan biri de kesinlikle loş olmayan düzgün bir ışığın mevcut olmasıdır.

Tüyleri ve kıl köklerini daha net görmemize yardımcı olacak bir ışık, bikini bölgesinin ağda ile temizlenmesi sürecini daha kısa bir sürede gerçekleştirmeyi sağlayacaktır. Her ne kadar daha kolay hale getirilmiş olsa da ağda işlemi yaparken yere bir havlu ya da buna uygun steril bir ürün sermek daha temiz işlem yapmayı kolaylaştıracaktır.

Bikini Bölgesine Ağda Nasıl Yapılır?


Bikini bölgesine ağda yapmak için bazı püf noktalar vardır. Tüylerin alınacağı bölgenin kıllardan köklere kadar temizlenmiş ve mümkünse peeling ile pürüzsüzleştirilmiş olması işlemi daha kolay yapmayı sağlayacaktır.

Bikini bölgesine ağdanın nasıl yapılacağını genellikle hepimiz biliyoruz. Ancak paylaşacağımız püf noktalar ile hem daha hızlı ağda yapabilir hem de çok daha az vakit harcayabiliriz.

Ağdayı bikini bölgesine uygulamadan hemen önce cildin bu bölgesinin temiz ve kuru olduğundan emin olmalıyız. Bikini bölgesi temiz ve kuru ise kullanılacak ağdayı tüylerin çıkış yönüne doğru yapıştırmalı ya da sürmeliyiz. El ile narin bir şekilde olma işlemi yaparak ağdanın tüylere tamamıyla yapışmasını sağlamalıyız.

Ağda tüylere tamamen yapıştığında ise; cildi germeliyiz. Ardından tüylerin çıkış yönünün tersine doğru ağdayı çekmeliyiz.

Cildin aynı zamanda birçok bölgesi hormon değişikliği nedeniyle hassas hale gelebilmektedir. Bu yüzden regl öncesinde değişmekte olan hormonlar sayesinde cilt hassasiyeti en üst seviyelere çıkmaktadır. Tercihen regl sonrasında ağda yapmak daha sağlıklı olacaktır.

Ağda yapılacak bölgenin temizlenmiş olması elbette işlem kolaylığı için önemlidir.

Ancak ter ya da ıslaklık gibi etkenler ağdanın tüylere sağlıklı bir şekilde yapışmasını engelleyecektir. Bu yüzden sürekli terlemeyi önleyecek serin bir alanda ağda yapmak, daha kolay ve daha pratik olacaktır. 

Bikini Bölgesinde Dudak Bölgesi Nasıl Alınır?


Bikini bölgesine ve genital alanlara ağda uygulamak bölgenin yumuşak olması nedeniyle biraz daha dikkat edilmesi gereken alanlardır. Ağda yapılacak her bölge gibi bu bölgenin de öncelikle temiz olması ve nemli olmaması gerekmektedir.

Gerekli temizlik ve kurulama işlemi yapıldıktan sonra bikini bölgesinde dudakların alınması için ağdayı tüylerin çıkış yönüne doğru yapıştırmalıyız.

Diğer bölgelerde olduğu gibi el ile yavaş ve narin bir şekilde ovalama işlemi yapmalı ve ağdanın yapışmasını sağlamalıyız. Ağda bikini bölgesindeki dudaklara tamamıyla yapıştığında tüylerin çıkış yönünün tersine doğru çekmek için bölgeyi hazırlamalıyız.

Dudakların olduğu alan diğer bölgelere göre daha hassas ve yumuşaktır. Bu yüzden kesinlikle gerdirme işlemi düzgün ve iyice yapılmalıdır.

Gerekli gerdirme işlemini yapmamızın ardından ağda bandını ya da kullandığımız ağda çeşidini tüylerin çıkış yönünün tersine doğru çekmeliyiz.

Ağda çok yavaş çekildiğinde yapışkan ciltte kalacaktır. Çok hızlı çekildiğinde ise cilde zarar verebilir, tahriş edebilir. Her iki durumun da yaşanmaması için ağda çok da dik tutulmadan eller geriye doğru yatık bir şekilde çekilmelidir.

Bikini Bölgesine Ağda Yaptıktan Sonra Nasıl Bakım Yapılmalı?


Ağda yapıldıktan sonra bikini bölgesinin bakıma ihtiyacı vardır. Öncelikle ağdanın yanında bulunan ya da yan ürün olarak satın aldığınız temizleme ve bakım yağı ile bölge iyice temizlenmelidir.

Bu yağlar nemlendirici ve ağdayı yatıştırıcı özelliğe sahip olduğu için yapışkanlık özelliğini emecektir. Ağda temizleme mendilleri ile bölgeyi iyice temizlemeliyiz.

Bu mendiller bölgenin ihtiyacı olan ve cildin ihtiyaç duyduğu nemi yüksek oranda karşılamaktadır. Böylelikle kuruma ya da çatlaklık hissi meydana gelmemektedir.

Bikini bölgesine ağda yaptıktan sonra bakım yapmak cildin nemsiz kalmasını önleyecektir. Bu da ağda sonrasında tahriş hissini azaltmaya yardımcı olmaktadır.

Uygulama dinlendirici ve nemlendirici bakım yağları ile tahriş oranı en aza indirgenmektedir. Ağdanın ardından 24 saatlik bir süre boyunca deniz suyundan ve direkt olarak güneş ışığından cildimizi korumalıyız.

Bikini bölgesi bu süreçte daha hassas olacağı için kızarıklık ya da tahriş yaşanmaması adına önlem almalıyız. Direkt olarak bölgeye uygulanacak terleme önleyici ürünler ya da koku için kullanılan parfüm gibi ürünler cildin tahrişini artırabilir. Bu yüzden herhangi bir kimyasalı bikini bölgesine ağda yaptıktan sonra bakım esnasında kullanmamalıyız.

Kaşınma gibi durumlarda ise kesinlikle cildimizi kaşımamalıyız. Bunlar en az ağda esnasındaki işlemler kadar dikkat edilmesi gereken hususlardır. Paylaşmış olduğumuz püf noktaların tamamı göz önünde bulundurulduğunda; daha zahmetsiz ve etkili sonuçlar elde edebiliriz.