Erkeklerde Saç Dökülmesinin Nedenleri ve Daha Gür Saçlar İçin Uygulanabilecek Yöntemler


Bu yazımızda, hayalindeki gür saçlara kavuşabilmen için kişisel bakım önerileri ve estetik çözüm önerileri sıralayacağız. Ancak bu önerileri seninle paylaşmadan önce, saç dökülmesine neden olan faktörlerden bahsetmek istiyoruz. Olası saç kayıplarını önlemek için saç dökülmesine neden olan faktörlerin farkında olmak ve bunlardan kaçınmak, uzun vadede sana fayda sağlayacaktır. 


İşte, erkeklerde saç dökülmesine neden olan faktörler:


1. Genetik Yatkınlık


Toplumumuzda ırsi olarak da tabir edilen genetik, birçok hastalığın oluşumunda büyük rol oynamaktadır. Eğer aile bireylerinde (Anne, baba, amca, dayı vb.) saç dökülmesi problemi varsa bu problem senin de başına gelebilir. 


Ailende saç dökülmesi problemi yaşayan bireyler varsa, saçını kaybetme olasılığını göz önünde bulundurmak için genetik testten geçebilirsin. Hem görüntü olarak hem de test sonucu doğrultusunda eğer saçını kaybetme riskin varsa uzman tavsiyesi alarak saç dökülmesini önleyici tedaviye erkenden başlayabilirsin. 


2. Deri Hastalıkları


Sağlıklı saçlara sahip olmak için sağlıklı bir saç derisine sahip olmak gerekir. Genetik yatkınlığın dışında, deri problemleri de kısmi ya da tam saç dökülmesine neden olabilir. Mantar hastalıkları, sedef hastalığı, egzama, akne gibi rahatsızlıklarda saç etkilenirse, dökülme yaşanabilir. 

Bu gibi dökülmeleri önlemek için altta yatan deri hastalığının tedavisi gerekmektedir. 


3. Kozmetik Ürünleri


Saçın için kullandığın kişisel bakım ve kozmetik ürünleri de saç dökülmesine neden olabilir. Bu nedenle, saç tipine uygun bir şampuan kullanman gerekir. Sağlıklı bir saç derisi için hafif ve temiz içerikli bir şampuan kullanmanı tavsiye ederiz. Sülfat ve paraben içeren şampuanlardan uzak durmanı öneririz.  Bununla birlikte, fazla şampuan kullanımı saçındaki doğal yağların gitmesine neden olacağı için saçını her gün yıkamaktan kaçınmalısın. Saçlarını, en fazla iki günde bir yıkayabilirsin. 


Daha gür saçlar için; Hindistan cevizi, avokado, biberiye, lavanta ya da badem yağı ile saç derisine masaj yapabilir, saç köklerindeki kan akışını hızlandırabilirsin. Besleyici yağlarla saç derisine masaj yapmak; saç köklerindeki hücreleri besler, daha sağlıklı ve gür saçlara kavuşmana yardımcı olur.



4. Saça Zarar Veren İşlemler


Saçları havluyla ovalayarak kurutmak, saç kurutma makinesini yüksek ısıda kullanmak, yüksek ısıya maruz bırakan fön işlemi, saçı ıslakken aşırı taramak, saçları sıkıca toplamak, saç rengini açmak için kullanılan açıcılar ve boyalar, saçın dökülmesine neden olmaktadır. Saçlarının doğal yollarla kurumasını bekleyerek ve saçına zarar veren işlemleri en aza indirgeyerek, saç kaybının önüne geçebilirsin. 


5. Sağlıksız ve Yetersiz Beslenme


Yanlış beslenme alışkanlıkları, saç kaybına neden olmaktadır. Sağlıklı ve dengeli beslenme düzeni oluşturarak, saç dökülmesini engelleyebilirsin. Bunun için yeteri miktarda sebze ve meyve tüket. Demir ve biyotin açısından zengin besinleri öğünlerine ekle. Yeteri miktarda protein, c vitamini ve omega-3 yağ asidi al. 



6. Sigara ve Alkol Kullanımı


Saç dökülmesine neden olan faktörlerden biri de; sigara ve alkol kullanımıdır. Sigara ve alkol kullanımını bırakarak ya da en azından azaltarak, saç dökülmesini önleyebilirsin. 


7. Stres ve Uykusuzluk



Pek çok hastalığın nedeni olduğu gibi saç dökülmesinin nedenlerinden biri de aşırı stres ve uyku problemidir. Saç dökülmesini engellemek için, yeteri kadar uyuduğundan ve vücudunu dinlendirdiğinden emin olmalısın. Stresini azaltmak için kitap okuyabilir, sevdiğin şarkıları dinleyebilir, meditasyon yapabilirsin. 


Yukarıda, saç dökülmesine neden olan faktörleri ve doğal çözüm önerilerini senin için sıraladık. Bu önerilerin yanı sıra alternatif çözüm önerilerimiz de olacak. Hayalindeki saç görünümüne kavuşman imkânsız değil. Eğer saçlarını kaybettiysen, günümüzde sıklıkla tercih edilen bazı yöntemleri deneyebilirsin. 


Bu yöntemler; saç ekimi, saç simülasyonu ve saç protezidir


Saç ekimi; saçlı deride bulunan saç köklerinin, seyrelme olan veya hiç saç olmayan bölgeye taşınması işlemidir. Günümüzde en çok talep gören estetik uygulamalardan biridir. 


Ülkemizde de yaygın bir şekilde yapılan saç ekimi; saç seyrelmesi ya da saç dökülmesi yaşayan erkeklerin, hayal ettikleri saç görüntüsüne ulaşmasını sağlıyor. 


Saç ekimine hazırlık aşamasında, doktor tarafından muayene yapılmaktadır. Saç dökülmesi yaşayan kişinin cildinin, detaylı bir şekilde incelenmesi gerekmektedir. Yapılan muayenede; genel sağlık durumu, saç kaybının derecesi, mevcuttaki saçların miktarı ve kalitesi gözden geçirilmektedir. 


Saç ekimi işleminde; kaç adet saç ekiminin yapılacağı, gelecekte meydana gelebilecek saç kayıpları da dikkate alınarak belirlenmektedir. Saç ekimi işleminde doğal bir görünüm oluşturmak, saç dökülmesi yaşayan kişi tarafından oldukça önem taşımaktadır. 



Saç simülasyonu; kalıcı makyajın saç derisine uygulanan halidir. Saç simülasyonuyla, saç olmayan kısımlara küçük boya efektleri uygulanarak saç varmış gibi gösterilir ve illüzyon etkisi yaratılır.  Saç simülasyonu, bir saç ekim yöntemi değildir. Ancak saç ekiminden sonra tamamlayıcı bir yöntem olarak kullanıldığında, başarılı sonuçlar verebilir. 


Saç simülasyonu işlemi, dövme cihazlarından daha farklı özel cihazlarla yapılmaktadır. Saç simülasyonu işleminde, kişiye özel ve tek kullanımlık steril iğneler kullanılmalı ve steril ortamda çalışılmalıdır. Tıpkı saç ekimi işleminde olduğu gibi saç simülasyonu işleminde de ortamın sterilliği son derece önemlidir.  Saç simülasyonu işleminin kalıcılığı, kullanılan pigment maddelerinin kalitesi ile doğru orantılıdır. Kalıcılığı 3 yıla kadar çıkabilmektedir. 


Saç protezi ise hiçbir tıbbi operasyon gerektirmez. Saç seyrelmesi, saç dökülmesi ya da kellik gibi durumlarda tercih edilen yöntemlerden biridir.  Doğal insan saçından, kişilere uygun bir şekilde üretilen saç protezleri, kişinin kafasına sabitlenmektedir. Özenli bakımla protez saç uzun yıllar kullanılabilir. 


Protez saçı, uzun ömürlü bir peruk gibi de düşünebiliriz. Protez saç takıldıktan sonra yapay bir görünüm oluşturmaz. Kişinin kendi saçı gibi durur.  Saçların yerleştirilmiş olduğu alt yapı ince olduğu için saç protezi uygulamasından sonra fark edilmemektedir.  Saç protezindeki bu ince alt yapı, saç derinizi terletmez. Su ve hava geçirgenliği vardır. 

Protez saç bakımı, doğru ve düzenli yapılırsa, 6 ile 9 ay arasında kullanım ömrü vardır. Protez saç uygulamasından sonra kişi saçını, dilediği gibi kestirebilir ya da şekillendirebilir.  Bu yöntemlerin yanı sıra, geçmişten günümüze saç dökülmesi yaşayan bireyler peruk da kullanabilmektedir. Kısa vadede hayal edilen saç görüntüsüne, perukla ulaşmak da mümkün. 


Son olarak, saç seyrelmesi ya da saç dökülmesi problemiyle karşı karşıya olan erkekler, daha gür bir saç görünümü için, saç için geliştirilen ve saçın daha gür görünmesini sağlayan özel pudralar kullanabilirler.  Saç dökülmesini durdurmanın bir diğer yolu da; doğru saç bakımı ve doğru saç şekillendirme işlemidir. Melo’nun; alanında en az 3 yıl deneyimli ve sertifikalı uzmanlarından saç hizmeti almak istersen hemen uygulamamızı telefonuna indirebilir, sana en uygun saç işlemini, kendi adresinde ve kendi belirlediğin hijyen koşullarında alabilirsin. 


Bizi sosyal medya sayfalarımızdan takip edebilir, gelişmelerden ve avantajlı kampanyalarımızdan haberdar olabilirsin. 


Kendine çok iyi bak! 


Melo






saç dökülmesierkeklerde saç dökülmesine çözümsaç simülasyonusaç protezierkek peruksaç doldurma