Google'da "en yakın kuaför"​ yerine "evde kuaför"​ arama dönemi mi başlıyor?


Google'da "en yakın kuaför" yerine "evde kuaför" arama dönemi mi başlıyor?

 

Google Ads verilerine göre, "kuaför" kelimesinden sonra bu alanda en çok aratılan 4. arama terimi "en yakın kuaför". "Evde kuaför" ise genelde düğün sezonlarında dönemsel olarak aratılıyor. Ancak Google Trends verilerine göre son iki aydır, evde kuaför arama teriminin popülaritesi en yakın kuaföre fark atarak ilerlemeye devam ediyor.

 

Google aramalarında son dönemde yükselişte olan "Evde" kelimesinin aratıldığı konular arasında "saç" konusu, yükselişte olan konular arasında 3. ve genel arama konuları arasında  5. sırada yer alıyor. Kuaför ve berber hizmetlerine evde ulaşmak isteyen müşteriler, Google’da en çok eve kuaför, evde kuaför, eve kuaför çağırma, eve berber ve evde kuaför hizmeti kelimelerini aratarak bu hizmeti veren kişilere ulaşmaya çalıştılar.

Google'da evde kuaför ve berber hizmetleri hakkında en fazla arama yapan şehirler ise İstanbul, Ankara ve İzmir. Avrupa ve Amerika’da oldukça yaygın bir sistem olan evde güzellik hizmeti faaliyetleri, koronavirüs nedeniyle son dönemde Türkiye’ye de evde kuaför hizmetleri ile giriş yapmış buluyor. Ülkemizde genelde düğün sezonlarında tercih edilen konumda makyaj ve kuaför hizmetleri, bu dönemle birlikte evde manikür, kaş ve kirpik bakım, saç ve sakal traşı gibi hizmetlerinin de önünü açtı. 

Türkiye’de güzellik ve kişisel bakım hizmetlerini evlere getiren ilk uygulama olan Melo’nun da son dönem taleplerinde büyük artış yaşandı. 16 Mart - 11 Mayıs arası güzellik işletmelerinin faaliyetlerinin durdurulduğu dönemde, bir sorumluluk olarak randevu taleplerini durduran https://meloknows.com/ ve MELO App’in kullanıcı trafiği, güzellik uzmanı başvuruları ve randevu talepleri %60 oranında artış gösterdi. Uygulama kullanıcıları, kişisel bakım hizmetlerini diğer müşteri ve çalışanlar ile aynı ortama girmeden, kendi malzemeleri ile alabildikleri için bu hizmeti evde almayı tercih ettiklerini belirttiler.

Koronavirüsü ile her sektörün evrildiği yeni dönemde, müşteriler için en yakın kuaför, berber ve güzellik salonu, evlerinin salonu olacak gibi görünüyor.

Melis Bilgili

Founder

MeloKnows Bilgi Teknolojileri



evekuaförevdekuaförevekuaförhizmetievekuaförçağırmavipkuaförsaçsanatçısımeloapp