Göz Makyajı Nasıl Yapılır?


Göz Makyajı Nasıl Yapılır?

Makyaj her kadının vazgeçilmez tamamlayıcısıdır. Özellikle günümüzde güzellik trendlerinin sıkça değişimi kadınları farklı makyaj tüyolarına itip yeni araştırmalara olanak vermektedir. Göz makyajı ise hiç şüphesiz makyajın en önemli noktası, en belirgin tamamlayıcısıdır. Göz makyajı nasıl yapılır, göz makyajı için neler gerekli doğal ve sade göz makyajı nasıl yapılır gibi sorular ise sıkça sorulmaktadır. Biz de yazımızda sizler için en iyi göz makyajının olmazsa olmazlarına değinip tavsiyeler sıraladık. İyi okumalar.

Göz Makyajı İçin Neler Gerekli?


İnsanlar iletişim halindeyken genellikle gözlere bakarlar bu yüzdenden de makyajla desteklenen gözler her zaman daha belirgin ve çekici olur. Düşünülerek yapılmış bir göz makyajı sayesinde karşınızdaki kişiye istediğiniz etkiyi bırakabilirsiniz. Takip edeceğiniz birkaç adım ile kendinize uygun göz makyajını seçebilirsiniz. İşte göz makyajı için gerekli olan temel adımlar:

Başlangıç olarak günün hangi saati ve nereye gideceğinizin bilincinde bir makyaj planı yapmalısınız. Her saate ve mekâna göre makyaj değişiklik gösterebilir. Gece dışarı çıkacakken yapay bir ışığın altında olunduğundan daha parlak ve abartılı makyaj yapılabilir fakat gündüz daha sade bir göz makyajı tercih etmelisiniz.

Makyaj yapılacak zaman seçildiyse sıra en önemli noktaya geldi: Cilt tonunuza uygun ürünler kullanmak. Herkesin cilt tonu farklılık gösterir. Bunun sonucunda ise makyajda kullanılan renkler de değişiklik göstermektedir. Cilt tonuna uygun renklerden oluşan bir far paleti göz makyajı için gerekli olup işinizi büyük ölçüde görecektir.  

Ayrıca göz makyajına başlamadan önce cilt tonunuza uygun bir kapatıcıyla da göz çevrenizin rengini eşitlemeniz bırakacağınız etkiyi ve  makyajdan aldığınız verimi yükseltecektir.

Göz çevremizi de makyaja hazırladıysak sıra giyeceğimiz kıyafete uygun renkte ve tarzda far seçmeye geldi. Bu aşamada da oldukça dikkatli olmalısınız; bazen üzerinizde çok iyi duran renkler cildiniz de o kadar da iyi durmayabilir.

Farınız hazır, kullanacağınız renge de karar verdiyseniz bir de far fırçası işinizi çok kolaylaştıracaktır. Fakat fırçanız yoksa üzülmeyin unutmayın ki eller en iyi fırçalardır.


Göz makyajınızı bitirmek için ise ihtiyacınız olan şey rimel, eyeliner veya göz kalemi. Kirpikleri uzatan ve hacim veren bir rimel, gözünüzü çerçeveleyeceğiniz bir göz kalemi ile gözlerinizi ön plana çıkartabilir çekiciliğinizi arttırabilirsiniz.

İşte göz makyajı için gerekli olan ürünler ve taktikler bunlar. Fakat standart bir göz makyajından söz etmek mümkün değil. Her göz için, her mekân ve zaman için ayrı göz makyajları tasarlanılabilir. Şimdi bu çok çeşitli göz makyajı modellerinden en çok tercih edilenlere göz atalım.

Doğal Göz Makyajı Nasıl Yapılır? Hafif ve Sade Makyaj Teknikleri

Zahmetsizce bir güzellik her zaman ön planda olan bir yaklaşımdır. Zahmetsiz bir görüntü ise makyaj malzemelerinizin yardımıyla ufak dokunuşlarla mümkün olabilir. Günlük makyaj olarak genellikle her kadının vazgeçilmesi olan doğal göz makyajı ister okula gidin ister işe sizi her zaman kurtaracak, yüzünüze renk verecek ve doğal güzelliğinizi daha belirgin hale getirmenize yardımcı olacaktır. Siz de fazla çaba ve zaman harcamadan doğal tonlarda yapacağınız bir göz makyajı yapmak istiyorsanız işte hafif, sade ve doğal göz makyajı için ipuçları:

Doğal göz makyajı için fazla makyaj malzemesine sahip olmanız gerekmez, sahip olduğunuz her ürünle doğallığı yakalayabilirsiniz.

Makyajınıza isteğe bağlı olarak far bazı kullanabilirsiniz fakat far bazınız yoksa kullanmanız çok şart değil. Kullanmak makyajınızın daha çok kalmasını hem de ürünlerden aldığınız verimi arttıracaktır.

Ardından açık tonlarda bir farı göz kapağınıza uygulayın ve güzelce dağılmasını sağlayın, dağıtmak için fırçalardan yardım alabilirsiniz. Tek renk bir far kullanmak yeterli olacaktır. Hafif göz makyajı için nude tonlar kullanmak her zaman trend olmuştur. Siz de hafif göz makyajınızda nude tonları tercih edebilirsiniz.


Farınızı uyguladıysanız siyah bir kalemi gözünüzün üstüne eyeliner gibi çekip ardından da fırça yardımıyla dağıtabilirsiniz. Böylelikle doğal bir görüntü elde etmiş olacaksınız. Kullandığınız maskaranın ağırlaştırmasına ve doğallığı bozmamasına özen gösterin.

Sırada ise kirpiklere doğallık vermek ver. Bunun için kirpik tipinize uygun bir maskarayı tercih etmeli ve bir kat sürmelisiniz. Uzayan ve kıvrılan dolgun kirpikler doğal bir tamamlayıcı olacaktır.

Son aşamada ise göz çevrenizi cilt tonunuza uygun bir kapatıcı ile eşitleyebilir; doğal ve hafif bir makyaja sahip olabilirsiniz.

Gölgeli Göz Makyajı Nasıl Yapılır? Buğulu Göz Makyajı Yapma Teknikleri



Gözleri en belirgin yapan ve gözlerin en çekici olmasını sağlayan göz makyajı tekniklerinden en önde olanı şüphesiz gölgeli göz makyajıdır. Bu tarzda yapılan gözlerle iddialı olmak kaçınılmaz oluyor. buğulu gözler her zaman işimizi daha da kolaylaştırıyor. İster gündüz olsun ister gece günün her saatinde her mekana uygun olarak tasarlanabilen buğulu göz makyajı yapımı ise oldukça kolay. İşte gölgeli veya buğulu göz makyajı yapma ipuçları:

Her göz makyajında olduğu gibi gölgeli veya buğulu göz makyajında da far bazı kullanmak kullandığınız ürünlerden aldığınız verimi arttırmaya yardımcı olacaktır. Fakat far bazınız yoksa bu aşamayı atlayabilirsiniz.

Gölgeli veya buğulu göz makyajında genellikle koyu renkler tercih edilir. Asıl kullanılacak koyu renge geçmeden önce nötr bir renk ile göz kapaklarını eşitlemek ardından gelecek koyu renge zemin oluşturma bakımından işinizi daha da kolaylaştıracaktır. BU nötr renkler açık tonlarda olan ve far paletlerinde çoğunlukla ilk sıralarda olan renklerdir.


Sırada buğulu göz makyajının en önemli noktalarından olan katlanma çizgilerini belirtmek var. Seçeceğin koyu rengi göz kapaklarının katlanmak çizgilerine uygulayın ve iyice dağıtın.

Katlanma çizgisinden sonra seçeceğiniz koyu bir tonu (bu ton metalik bir renk olabilir) göz kapağınızın ortasına uygulayın ve yine iyice dağıtın. Gölgeli göz makyajlarında dağıtma işlemi en önemli husustur bu yüzden dağıtma işlemlerini temiz bir fırça yardımıyla yapmak alacağınızı verimi arttıracaktır.

Sırada ise kirpikler var! Şüphesiz göz makyajlarının hepsinde kirpiklerden alınan yardım çok büyüktür. Kirpikleri belirginleştirmek için ise alt ve üst kirpik diplerine koyu renk bir farla çerçevelemek daha dolgun ve belirgin kirpikler oluşmasını sağlayacaktır. Ardından sürülen maskara ile de buğulu göz makyajını sonlandırabilir ve çekici gözlere sahip olabilirsiniz.

Dumanlı Göz Makyajı Nasıl Yapılır? Smokey Göz Makyajı Yapımı


Genellikle özel günlerde tercih edilen ve bakışı daha etkili kılan bir göz makyajı türü olan dumanlı göz makyajı, günlük hayatın içine uyarlanacağı gibi her yere uygun bir şekilde tasarlanarak kullanılabilir. Bakışları buğulu yapan ve derinlere taşıyan dumanlı göz makyajı daha hafif yapılarak okulda ya da iş hayatında kullanılacağı gibi siyah tonlarda yapılarak gece dışarı çıkarken de kullanılabilir. İşte etkili gözler ve derin bakışlar için dumanlı göz makyajı yapma ipuçları:

Dumanlı göz makyajında koyu tonlar kullanılacağını söylemiştik, koyu tonların cilt ile uyumunda köprü oluşturması için far bazı kullanmak dumanlı göz makyajında işinizi çok kolaylaştıracaktır.

Dumanlı göz makyajınıza açık tonlarda (genellikle krem tonlarımda) bir far ile başlamalısınız. Daha sonraki uygulayacağınız koyu renge alt zemin olacak bu renk koyu rengin dağıtımını da kolaylaştıracaktır.

Ardından süreceğiniz far renginde veya kahverengi tonlarında koyu renk bir göz kalemini düzgün olmasına çok da dikkat etmeden kirpik diplerine uygulayınız. Ardından göz kaleminin çok yerleşmesine izin vermeden bir fırça yardımıyla dağıtınız. Bu işlem farınızın daha yoğun olmasını sağlayacaktır.

Şimdi sıra fara geldi. Far olarak koyu tonlarda bir renk tercih etmelisiniz. Eğer dumanlı makyajım daha doğal görünsün derseniz kahve tonlarını tercih edebilirsiniz. Farınızı uygularken çok dikkat etmelisiniz hem her yere uygulamalı hem de kaş altlarına kadar gelmesine izin vermemelisiniz.


Kirpik diplerinde daha koyu ve yukarıya çıktıkça daha yumuşayan bir geçiş yapmalısınız. Geçişe yardımcı olması amacıyla kullandığınız farın daha açık tonlarını katlanma çizginize uygulayarak geçişi kolaylaştırabilirsiniz.

Son olarak ise hacimli ve uzun bir kirpik elde etme için kullanılan rimel dumanlı göz makyajınızı tamamlayacaktır.

Göz makyajının nasıl yapıldığı ve en trend, modası asla geçmeyen göz makyajı tekniklerini anlattığımız yazımız umarız ki gözlerinizi belirginleştirmede işinize yarar.