Hydrafacial Nedir, Hydrafacial Uygulaması Ne İşe Yarar?


Hydrafacial Nedir, Hydrafacial Uygulaması Ne İşe Yarar?

Cildin daha sağlıklı, genç, parlak ve pürüzsüz görünmesine yardımcı olan Hydrafacial, son yıllarda çok trend! Hydrafacial, yenilikçi teknolojisi sayesinde birçok cilt problemini tek uygulamada tedavi edebilen benzersiz bir uygulama olarak ön plana çıkıyor. Cildinizi, gözeneklerinizi derinlemesine temizlerken aynı zamanda cilde nem kazandırıyor. Sen de klasik cilt bakım uygulamalarından verim alamıyorsan yeni teknikler denemek istiyorsan doğru yerdesin! 

Hydrafacial Nedir?

Genç ve pürüzsüz bir cilt görünümü için cildin doğru şekilde temizlenmesi ve nemlendirilmesi gerekiyor. Ancak tüm bunları yaparken cilt tipine uygun olmayan ürünler kullanmak can sıkıcı problemlere neden olabiliyor.

Bakım ürünlerinin yeterli olmadığı durumlarda siyah noktalara elle müdahale etmek ise hem cildi tahriş ediyor hem de epidermis tabakasının zarar görmesine neden oluyor. Bu noktada imdada Hydrafacial cilt bakımı yetişiyor.

Hydrafacial, her yaştan kadın ve erkeğin cildinde harikalar yaratan son dönemin en popüler cilt bakım teknolojileri arasında yer alıyor. Hydrafacial cihazının, dört farklı hydrapeel başlığı bulunuyor. Bu başlıklar cildin hassasiyet derecesine göre ayarlanabiliyor. Aynı zamanda her başlık, çeşitli görevleri yerine getiren farklı yüzeylere sahip.

Bu cilt bakım uygulaması tipik olarak dört temel adımdan oluşuyor: temizleme, glikolik soyma, ekstraksiyon ve serum uygulaması. Cildin ihtiyacına göre LED ışık uygulaması da yapılabiliyor. Bu adımların hepsi cildin hızla yenilenmesine ve canlanmasına yardımcı oluyor. Hydrafacial tüm cilt tiplerine uygulanabilir ve ciddi bir yan etkisi yoktur.

Hydrapeel uçlar, vortex (girdap, vakum) teknolojisi sayesinde cildin ihtiyacı olan tüm bakımları el değmeden hijyenik koşullarda yapılmasını sağlıyor. İşlem sırasında cilt, temizleniyor ve ölü hücrelerden arındırılıyor. Böylece nemlendirici serumlar cilde daha hızlı nüfuz ediyor ve cilt anında yenileniyor.

Hydrafacial Cilt Bakımı Ne İşe Yarar? 

Hydrafacial nedir sorusunu yanıtladığımıza göre bu cilt bakım uygulamasının nasıl yapıldığını ve ne işe yaradığını biraz daha yakından inceleyelim. Hydrafacial sistemi, cildin kendini anında yenilemesini sağlayan oldukça etkili bir anti-aging cilt bakım yöntemidir. Peki bu sistem hangi problem ve durumlarda uygulanıyor?

·       İnce çizgiler ve kırışıklıklar

·       Siyah nokta tedavisi

·       Genişlemiş gözenekler

·       Nemini kaybetmiş kuru ciltler

·       Akne tedavisi

·       Leke tedavisi

·       Yorgun cilt görünümü

·       Aşırı yağlanma

·       Genel cilt bakımı

Uygulama; laktik asit, yosun özü ve glukozamin içeren temizleme solüsyonlarının uygulanması ile başlıyor. Bu sırada cilt, hydrapeel başlıklar ile vakumlanarak temizleniyor. Ardından cilt mikroskobik düzeyde soyuluyor ve gözeneklerde biriken tüm yağ, ölü hücre ve kir ciltten arındırılıyor. Bu aşamada glikolik asit ve salisilik asit içeren peeling solüsyonları kullanılıyor.

Arındırma ve soyma işleminin ardından DermaBuilder (yaşlanma karşıtı), Britenol (leke karşıtı), Brightalive (renk eşitleyici) ve Antiox-6 gibi serumlar kullanılıyor. Bir sonraki aşamada Hyaluronik asit ve vitaminlerle zenginleştirilmiş serumlarla cilt derinlemesine nemlendiriliyor. Son olarak LED ışık teknolojisiyle ciltte lifting etkisi oluşturuluyor. Sonuç olarak ince çizgiler ve lekeler hızlı ve etkili bir şekilde tedavi ediliyor.

Hydrafacial Cilt Bakımı Faydaları 

Çevresel faktörler, yanlış cilt bakım ürünlerinin kullanılması, UV hasarı ve makyaj… Tüm bunlar zamanla cildin daha yorgun, kırışık ve sağlıksız görünmesine neden oluyor. Klasik cilt bakım rutininde temizleme jelleri, nemlendiriciler, güneş kremleri gibi sayısız ürün kullanılıyor. Hydrafacial uygulamasında ise tek seansta tüm işlemler kombine ediliyor.

Başka bir ifadeyle temizleme, arındırma ve nemlendirme işlemleri aynı anda hızlı ve etkili bir şekilde uygulanıyor. Ortalama yarım saat gibi kısa bir süre içinde cilt vakumlu başlıklarla temizlenirken anti-aging etkili serumlar cildin alt katmanlarına uygulanıyor. Eğer leke problemi varsa farklı LED tipleri ile cilt tedavi ediliyor ve renk eşitliği sağlanıyor.

Hydrafacial cilt bakımı hassas ciltlerde de güvenle kullanılıyor. Cildi tahriş etmeden ve etkili bir şekilde yapılan bakım uygulaması, cildin daha canlı görünmesine yardımcı oluyor. Hydrafacial ilk seansta dahi kırışıklık, leke, siyah nokta, yağlanma ve geniş gözenek gibi problemleri etkili bir şekilde tedavi edebiliyor.

Özetlemek gerekirse Hydrafacial; tüm cilt tiplerinde özellikle yaşlanma etkilerinin görüldüğü ciltlerde harika sonuçlar elde edilmesini sağlıyor. Aynı zamanda cilde kaybettiği elastikiyetini geri kazandırıyor.

Tüm bunların dışında gözenekleri sıkılaştırıyor, ciltte renk eşitliği sağlıyor, akne /siyah nokta ve yağlanma gibi problemlerin tedavisinde önemli sonuçlar alınmasına yardımcı oluyor. Belki de en önemlisi cilt daha genç, canlı ve pürüzsüz bir görünüme kavuşuyor.

Hydrafacial Kaç Seans Yapılmalı? 

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi Hydrafacial; tek seansta dahi gözle görülür bir fark yaratıyor. Ancak uygulama yapılacak cildin mevcut durumuna göre seans sayıları farklılık gösterebiliyor.

Örneğin Hydrafacial akne ve leke tedavisi için yapılıyorsa yaklaşık bir haftalık aralıklarla 4-6 seanslık bir uygulama öneriliyor. İdeal cilt görünümünü korumak isteyenler ise 6 seanslık kürden sonra her ay bir kere Hydrafacial cilt bakımı yaptırabilir.

Hydrafacial Etkisi Ne Kadar Sürer?

Hydrafacial uygulamasının ardından cilt derinlemesine temizlenmiş, ışıltılı, canlı ve tazelenmiş görünüyor. Ancak bu görüntüyü elde edebilmek için 6 seanslık bir prosedürün tamamlanması gerekiyor.

Bu uygulamadan yaklaşık bir ay sonra ciltteki ışıltı azalmaya başlıyor. Cildindeki pürüzsüz ve canlı görünümü koruyabilmek için ayda bir defa Hydrafacial cilt bakımı yaptırmaya devam etmelisin. Bu uygulamayı düzenli bir şekilde yaptırarak daha kalıcı sonuçlar elde edebilirsin. 

Hydrafacial Sonrası Ne Yapılmalı?

Hydrafacial cilt bakımı acısız ve ağrısız yapılan oldukça konforlu bir uygulamadır. Bu nedenle uygulama sonrasında herhangi bir özel bakım gerektirmiyor. Lazer teknolojisinin aksine Hydrafacial cihazı, cilt hücrelerine zarar vermiyor. Dolayısıyla kabuklanma ve iltihaplanma gibi problemler yaşanmıyor.

Ancak Hydrafacial sonrası dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunuyor. Özellikle ilk gün güneşe maruz kalmaman ve serumların etkili olabilmesi adına suyla teması en aza indirmen gerekiyor. Son olarak gözenekler çok açık olacağı için ilk gün makyaj yapılmamasını tavsiye ediyoruz.

Hydrafacial Sonrası Kızarıklık Ne Zaman Geçer?

Hydrafacial sonrası ciltte hafif bir kızarıklık dışında ciddi yan etki görülmüyor. Bu minimal düzeydeki kızarıklıklar ise yaklaşık 15 – 30 dakika içinde yok oluyor. Bunun dışında cildinin iyileşme sürecine ihtiyacı yok. Hemen aynı gün, rutin işlerine geri dönebilir ve pürüzsüz cildinin keyfini sürebilirsin!



hydrafacialhydrafacial cilt bakımıhydrafacial nasıl yapılırhydrafacial ankarahydrafacial istanbul