Kaş Laminasyonu Nedir, Kaş Laminasyonu Nasıl Yapılır?


Kaş Laminasyonu Nedir, Kaş Laminasyonu Nasıl Yapılır?

Kaşın, yüz ifadesi üzerinde ne kadar etkili olduğunu hepimiz biliyoruz. Hiç kuşkusuz kaş yapısı, yüzün doğal güzelliğini ortaya çıkaran en önemli ayrıntılardan biri. Özellikle göz çerçevesini oluşturması nedeniyle kaş yapısı güzellik algısında kayda değer farklar yaratıyor. 

Düşük kaş, seni olduğundan çok daha yorgun gösterebilir. Doğal ya da yanlış uygulamalar nedeniyle dökülen kaşların yüz ifadeni olumsuz yönde etkileyebilir. Fakat bunların hiçbiri sorun değil! 



Bu yazımızda kaşlarının daha şekilli ve düzgün görünmesini sağlayan bir uygulamadan bahsedeceğiz: Kaş laminasyonu. Kaş laminasyonu, kaşın daha uzun süre hacimli ve şekilli kalmasını sağlayan güzellik uygulaması olarak tanımlanabilir. 

Peki bu uygulama kimler için uygundur? Gelin kaş laminasyonu hakkında merak edilen her şeyi birlikte inceleyelim. 

Kaş Laminasyonu Ne Demek?

Kaş laminasyonu, kaşların şekillendirilmesini ve uzun süre dolgun görünmesini sağlayan yarı kalıcı bir kozmetik işlemdir. Bu uygulama kaş şekillendirmenin yanı sıra bakım özelliği ile de kaşların daha parlak ve pürüzsüz görünmesine yardımcı oluyor.

Kaş botoksu olarak da adlandırılan kaş laminasyonu sayesinde inatçı ve şekillenmeyen kaşlar yukarı doğru kaldırılıyor. Bu işlem sonunda kaş kılları düzeldiği için kaşlar olduğundan daha kalın ve dolgun görünüyor. 

Kaş Laminasyonu Ne İşe Yarar?

Sert ya da aşağı dönük kaş kılları, içe doğru kıvrılarak yüz ifadesini olumsuz etkileyebiliyor. Kaş laminasyonu bu gibi inatçı ve şekilsiz kaşların uzun süre yukarı doğru ve sabit kalmasını sağlıyor. Aynı zamanda kaşa daha dolgun ve canlı bir görünüm kazandırıyor. Peki kaş laminasyonunu kimler yaptırmalıdır? 

  • Yapısal olarak kaşların aşağı doğru kıvrılıyorsa

  • Kaş simetrin bozuksa

  • Yanlış kaş alımı nedeniyle kaş kaybı yaşadıysan

  • Kavisli kaşlarının daha düz bir yapıda olmasını istiyorsan

  • Kaşların sert bir yapıdaysa

  • Zıt yönde uzayan kaş yapısına sahipsen

  • Yüz ifadeni değiştirmek istiyorsan

  • Kaşların şekil almıyorsa

  • Doğal yollarla kaş kaybı yaşadıysan bu uygulamayı gönül rahatlığıyla yaptırabilirsin.

Kaş Laminasyonu Nasıl Yapılır?

Kaş laminasyonu, kaşların özel bir şampuan yardımıyla temizlenmesi ile başlıyor. Eğer alınması gereken kaşlar varsa bu sırada cımbız ya da ip yardımıyla alınıyor. Bir sonraki aşamada özel solüsyonlar sürülerek kaş kılları yukarı doğru taranıyor ve şekillendiriliyor. 

Hemen ardından yapıştırıcı bir solüsyon ile kaşların sabitlenmesi sağlanıyor. Bu işlemin ardından 30-45 dakika arasında bekleniyor. Son adımda cilt tahrişini önlemek için kaşa besleyici yağlar uygulanıyor. 


Eğer kaşlarının daha koyu görünmesini istiyorsan son aşamada kaşlarını da boyatabilirsin. Ancak bu işlemin kaş arasındaki boşlukları doldurmadığını belirtmekte fayda var. 

Bu uygulama sırasında en önemli noktalardan biri, kaşın doğal yapısını korumak ve yapay bir görüntüden uzak durmaktır. Bunu nedenle yüze en uygun kaş şeklini bulabilmek için bazı ölçümler yapılıyor. Yüz genişliği, burun yapısı, alın genişliği, göz yapısı gibi unsurlar dikkate alınarak ideal kaş yapısı tespit ediliyor.

Kaş Laminasyonu Ne Kadar Kalıcı?

Kaş laminasyonu yarı kalıcı bir kozmetik işlemdir. Uygulamanın kullanım süresi ortalama 6 ila 8 hafta arasında değişiyor. Ancak doğal halinde bile kolay şekil alan bir kaş yapın varsa bu süre biraz daha uzayabilir.

Kaş Laminasyonu Kaşa Zarar Verir mi?


Kaş laminasyonu, kaş kıllarını vitamin, protein ve keratinle besleyerek kaşın güçlenmesini hedefleyen bir kozmetik uygulama. Bu nedenle kaş laminasyonunun zararlı değil aksine kaşları besleyen ve güçlendiren bir işlem olduğunu söyleyebiliriz.

İşlem sonrasında çok hafif kızarıklık ve kaşıntı gibi durumlarla karşılaşabilirsin. Bunun son derece normal ve geçici bir durum olduğunu bilmelisin. 

Ancak kaşın sabitlenmesi amacıyla uygulanan solüsyonlar, cildi çok hassas kişilerde daha büyük reaksiyonlara yol açabilir. Bu da kaşların dökülmesine neden olabilir. Eğer hafif bir kızarıklık ve kaşıntıdan daha güçlü reaksiyonlarla karşılaşırsan tekrar kaş laminasyonu yaptırmanı önermiyoruz.

Kaş Laminasyonu Kimlere Yapılmaz?


Kaş laminasyonu, diğer kaş şekillendirme uygulamaları gibi iğnelerle yapılan bir işlem değil. Bu nedenle uygulamadan sonra enfeksiyon gibi risklerle karşılaşma ihtimalin son derece düşük. Kaş laminasyonu kaşları protein, vitamin ve keratin gibi maddelerle beslediği için isteyen herkes bu uygulamayı yaptırabilir.

Ancak cildinin çok hassas olduğunu düşünüyorsan ya da alerjik bir bünyeye sahipsen, işlem yaptırmadan önce doktorunla görüşmende fayda var. Son olarak cildinde egzama gibi problemler yaşıyorsan kaş laminasyonu yaptırmanı önermiyoruz.

Kaş Laminasyonu Kaç Saat Sonra Yıkanır?

Kaş laminasyonu yaptırdıktan sonra ilk gün uygulama yapılan bölgeye su temas ettirmemelisin. Aynı zamanda yağ bazlı temizleyicileri ilk 24 saat kullanmamalısın. 24 saatin ardından kaşlarını yıkayabilir ve dilediğin gibi makyaj yapabilirsin. 

Kaş Laminasyonu Silinir mi?

Kaş laminasyonu doğrudan kaş kıllarını güçlendirmeyi amaçlıyor. Dövme tekniği kullanılmadığı için sildirme işlemine de gerek kalmıyor. Ancak kaş laminasyonu sırasında kaşlarını boyattıysan ve renginden memnun değilsen silme işlemi yapılabilir.

Kaş silme işlemi; yapılan kaşın eşit olmaması, kaş renginin yeşile ya da gri renge dönmesi gibi nedenlerle yapılıyor. Bu işlem sırasında özel solüsyonlar kullanılarak boya arındırılıyor. 

Kaş Laminasyonu Su Geçirir mi?

Yukarıda da belirttiğimiz gibi kaş laminasyonunun en temel amacı kaş kıllarını güçlendirmektir. İşlem sırasında dövme gibi yöntemlerle cilt yüzeyi kapanmaz. Dolayısıyla cildiniz hava ve su ile temas etmeye devam eder. 



kaş laminasyonukaş liftingkaş laminasyonu ankarakaş laminasyonu istanbul