Kirpik Laminasyonu Nedir? Nasıl Uygulanır?


Kirpik Laminasyonu Nedir? Nasıl Uygulanır?


Makyaj yapmadığımız günlerde dahi uzun, hacimli ve kalkık kirpiklere sahip olmayı hangimiz istemeyiz ki? Son zamanlarda adını sıkça duyduğumuz kirpik laminasyonu, seyrek ve aşağı dönük kirpikler için geliştirilen özel bir güzellik uygulaması olarak tanımlanabilir. Hem sosyal medyada hem de günlük hayatta oldukça popüler olan bu uygulama, oldukça pratik ve zararsız bir yöntemdir.

Peki kirpik laminasyonu nasıl uygulanır, lifting ile arasındaki farklar nelerdir? Merak ettiğiniz tüm soruları bu içeriğimizde yanıtlıyoruz!

Kirpik Laminasyonu Nedir? 

Kirpik laminasyonu, kirpikleri kaldırmayı ve şekillendirmeyi sağlayan kozmetik bir uygulamadır. İşlem sırasında kişinin kendi kirpiklerine herhangi bir ekleme yapılmaz. Bu uygulamada kirpiklerin sıklaştırılması için keratin, protein ve vitamin destekleri kullanılır.

Pigment uygulaması ile kirpiklerin doğal bir hacim kazanması sağlanır. Uygulama sonrası maskara kullanmaya gerek kalmadan kirpikler daha dolgun, hacimli, canlı ve kıvrık görünür. Yarı kalıcı bir kozmetik uygulama olan kirpik laminasyonu, uzman kişiler tarafından yapıldığında zararsız bir işlemdir.


Kirpik Laminasyonu Ne İşe Yarar? 

Kirpik laminasyonunun en önemli avantajlarından biri kirpiklerin doğal güzelliğini ortaya çıkarmasıdır. Bu anlamda maskara ve takma kirpik gibi uygulamalara zaman ayırmadan bakışlarınızı vurgulayabilirsiniz.

Kirpik laminasyonu aynı zamanda gözlerin daha büyük ve parlak görünmesini sağlar. Böylece makyaj yapmadığınız günlerde dahi çarpıcı bakışlara sahip olabilirsiniz. Laminasyon işlemi, pahalı bakım ürünlerine ve takma kirpiklere kıyasla oldukça uygun bir alternatiftir. Uygulamanın kalıcılık süresi de göz önüne alınırsa zaman ve bütçe tasarrufu sağladığını söyleyebiliriz.

Kirpik Laminasyonu Nasıl Uygulanır? 

Kirpik laminasyonuna başlamadan önce, solüsyonların tüm kirpiklere eşit bir şekilde nüfuz etmesini sağlamak için göz makyajı tamamen temizlenir. Temizleme aşamasının ardından kirpiklere silikon kalıplar yerleştirilir. Bu silikon kalıplar, kişinin kirpiklerinin durumuna bağlı olarak farklı şekillerde ve uzunlukta olabilir.

Laminasyon işleminin bir sonraki aşamasında kirpiklere özel serumlar ve sabitleyici uygulanır. Ardından keratin bakımı yapılarak kirpiklerin daha sağlıklı ve parlak görünmesi sağlanır. Eğer isteniyorsa bir sonraki aşamada pigment uygulamasıyla kirpikler renklendirilebilir. Son aşamada ise kıl kökleri vitamin desteğiyle güçlendirilir ve işlem sonlandırılır.

Kirpik Laminasyonu Kaç Saat Sürer? 

Kirpik laminasyonu işlemi ortalama bir saatte tamamlanıyor. Ancak bu süre, kişinin kirpik yapısına göre değişiklik gösterebilir. Çok kısa ve düz kirpiklere yapılan uygulamalarda süre 1.5 saate çıkabilir.

Kirpik Laminasyonu ve Lifting’in Farkları 

Kirpik lifting ve kirpik laminasyonu genellikle birbirlerinin yerine kullanılır. Ancak iki güzellik uygulaması arasında bazı temel farklar vardır. Lifting, aşağı dönük kirpikleri kaldırma ve kıvırma işlemi olarak tanımlanabilir.

Özellikle düz yapılı kirpiklere uygulanan bu işlem, kirpik keratin bakımı olarak da bilinir. Uygulama ortalama 45 dakika sürer ve kirpik yapısına göre değişmekle birlikte yaklaşık 2 ay boyunca etkisini korur. Bu güzellik uygulamasında sadece kirpiklerin kıvrılması hedeflenir.

Laminasyon ise kelime olarak “koruma” anlamına gelmektedir. Kirpiklere yapılan vitamin ve protein bakımı sayesinde kıl yüzeyi dış etkenlere karşı korunur. Dolayısıyla işlemden sonra kirpikler hem kıvrımlı hem de daha dolgun ve hacimli görünür.

Kirpik Laminasyonu Kalıcı Mı? 

Kirpik laminasyonunun kalıcılığı ortalama 8 haftadır. Ancak doğru bir bakım ile bu süre 12 haftaya kadar uzayabilir. Kirpik laminasyonu yarı kalıcı bir kozmetik işlemdir. İşlemin etkisi azaldığında tekrar yaptırılabilir. Kirpik laminasyonunu düzenli olarak yaptırmak kirpiklere zarar vermez.

Kirpik Laminasyonu Zararlı Mı? 

Kirpik laminasyonu; ağrısız, acısız, iğnesiz ve zahmetsiz bir işlemdir. Daha belirgin kirpiklere sahip olmak isteyen herkes kirpik laminasyonu yaptırabilir. Ancak kirpik laminasyonunun kimyasal bir işlem olduğunu ve çok hassas ciltlerde bazı alerjik reaksiyonlara yol açabileceğini belirtelim.

Bu nedenle işlem yaptırılacak yerin ya da güzellik uzmanlarının alanında uzman olmasına ve maksimum hijyen koşullarını sağladığına emin olmalısınız. Yine de hassas ve alerjik bir bünyeniz olduğunu düşünüyorsanız işlem yaptırmadan önce her ihtimale karşı doktorunuzdan bilgi almanız daha doğru olacaktır.

Kirpik Laminasyonu Kirpikleri Döker Mi? 

Kirpik laminasyonu sağlıksız ve zayıflamış kirpikleri canlandırmak için en güvenilir yöntemlerden biridir. Uygulama sırasında ya da sonrasında kirpikler dökülmez. Aksine vitamin ve bakım yağları, kirpiklerin daha sağlıklı ve canlı görünmesine yardımcı olur. Ancak uygulama sonrasında dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır.

Pigment ve vitamin kürlerinden maksimum fayda sağlamak için kirpikler 24 saat boyunca su ya da buharla temas ettirilmemelidir. 24 saat sona erdikten sonra rutin temizleme ve makyaj uygulamalarına dönülebilir. Laminasyon işleminin daha kalıcı olması için yağ bazlı makyaj temizleyiciler kullanılmamalıdır.  



kirpik laminasyonukirpik laminasyonu nedireyelash lamination