Kirpik Lifting Nedir? Nasıl Yapılır?


Kirpik lifting nedir? Son zamanlarda adını duyduğumuz kirpik lifting işlemi bir nevi kalıcı makyaj uygulamasıdır. Kirpiklerin daha uzun, daha dolgun ve daha yoğun görünmelerini sağlamak için bir çözelti ile geriye doğru taranması işlemidir. Kirpikler işlemden sonra 3 aya kadar hacimli ve kıvırcık görünümlerini korurlar. Bu işlemden yararlanabilmek için doğal kirpiklere sahip olmak gerekir.


Birçok insan bu tedaviyi tercih eder çünkü daha doğal, ancak daha dolgun bir görünüm isterler. Kirpik lifting, sabah rutininizi kısaltmak için mükemmel bir çözümdür, çünkü kirpikleriniz o kadar iyi görünecek ki, ekstra göz makyajına ihtiyacınız olmayacak. Kirpik ekleme işlemlerinden daha pratik bir çözümdür, çünkü bakım gerektirmez, ilk gün sadece birkaç basit kural uygulamalısınız ve cilt bakım rutininizde hafif bir ayarlama yapmanızı gerektirir.

Kirpik Lifting Nasıl Yapılır?



Kirpik lifting işlemi bazı aşamalardan oluşur sırasıyla;

  • Temizlik

Kirpiklerinizin makyaj ve cilt bakım ürünlerinden tamamen arındırılmış olması gerekir, bu nedenle randevuya göz makyajı yapmadan gelseniz bile, işlemden önce kirpikleriniz temizlenecektir. Kirpik lifting işlemi başlamadan önce kirpiklerinizde herhangi bir ürünün kalıntıları varsa, bu işlemden doğru sonucu alamayabilirsiniz.

  • Göz Kapaklarına Pedlerin Yerleştirilmesi

Alt göz kapaklarınızı korumak için silikon pedler yerleştirilir. Bu aşamada gözlerinizi kapatmanız gerekir ve işlemler bitene kadar onları kapalı tutmalısınız. Kirpik çizgisinin üzerindeki üst göz kapaklarına çubuk şeklinde bir silikon ped yapıştırılır. Çubuğun boyutu, kirpik kıvrılmasının yoğunluğunu belirler.

  • Çubuğa Yapıştırılmış Kirpikler

Kirpikleriniz yukarı doğru fırçalanır ve silikon çubuğa yapıştırılır.

  • Uygulama

Özel karışımlar uygulanır. Kirpikler yumuşar, düzelir ve istenen şekle kalıplanabilmeleri için daha elastik hale gelir. Gözleriniz pamuklu bir ped veya bir bezle kaplanmıştır. Çözelti yaklaşık 10-15 dakika bekletilir.

  • Çözeltinin Temizlenmesi

Nötralize edici çözelti temizlenir ve silikon pedler çıkarılır. Renklendirme işlemi tedavinin bir parçası değilse, tedaviniz bitti, sonunda gözlerinizi açabilirsiniz. Ancak kirpik lifting ve renk tonu ayarlama uygulaması istiyorsanız, okumaya devam edin.

  • Renklendirme

Kirpikleriniz, doğal kirpiklerinizden biraz daha koyu bir gölgede kirpik tonu ile kaplanır. Öngörülen süre boyunca kalır. Türüne ve markasına bağlı olarak genellikle 20 dakika süren bir işlemdir.

Kirpik Lifting Yaptırmak Ne Kadar Sürer?



Bir kirpik lifting randevusu genellikle 45 dakika ila bir saat sürer. Eğer kirpiklerinizi renklendiriyorsanız, bu süre 15 dakika kadar daha fazla olacaktır. Tabii ki, farklılıklar olabilir, ancak profesyonel bir tedavi görüyorsanız, sizi yaklaşık bir saatten daha uzun süre tutmazlar. Alacağınız tedavinin doğru ve uzman kişiler tarafından yapıldığına emin olun.

Kirpik Lifting Etkisi Ne Kadar Sürer?


İşlemin kalıcılığı kirpik yapısına göre değişmekle birlikte kirpik lifting işlemenin etkisi 4 aya kadar devam eder. İşlemden sonra bir süre maskara uygulamaktan kaçınmalı ve kirpiklerinizde makyaj temizleyici losyon kullanmamalısınız. Aksi takdirde, çözüm etkisini kaybedebilir. İşlemden sonra gözlerinizi ovalamamaya çalışın. Yüzünüzü temizlerken kirpiklerinize çok fazla bastırmamaya dikkat edin. İşlem sonrası bakımı düzenli olarak yaparsanız kirpik kaldırma uygulamasının etkisinden daha uzun süre faydalanabilirsiniz.

Kirpik Lifting Zararlı Mı?


Kirpik lifting işlemi, sertifikalı ve deneyimli bir teknoloji seçerseniz oldukça güvenlidir. Çözeltiler sadece kirpik tabanından yarıdan biraz daha fazlasına kadar uygulanır, ancak asla uçlara kadar uygulanmaz. Böylece doğal kirpikleriniz zarar görmezler. Estetisyeninizin steril bir ortamda çalıştığından emin olmanız ve kaliteli ürünler kullanılmasını sağlamanız sağlığınız ve uygulama açısından çok önemlidir.

Kirpik Lifting Kimlere Yapılmaz?


  • Kısa ve seyrek kirpikler, bu yönteme çok uygun değildir beklediğiniz etkiyi alamayabilirsiniz.
  • Hareketsiz bir şekilde yatamıyorsanız ve gözlerinizi 60 dakikaya kadar kapalı tutamıyorsanız, bu tedavi sizin için uygun değildir.
  • Trikotillomani yani kirpiklerinizi veya kaşlarınızı çekme alışkanlığınız varsa.
  • Kirpiklerinizi sürekli ovalamaktan veya yastığınıza yüzüstü uyumaktan kendinizi alıkoyamıyorsanız.
  • Kronik kuru göz hastalığına sahipseniz.
  • Radyoterapi veya kemoterapi tedavisi alan kişiler için önerilmez. Son tedavinizin üzerinden en az bir yıl geçmiş olmalıdır.
  • Son zamanlarda göz kapağı estetiği ameliyatı geçirdiyseniz. Çoğu kişi, bir süre boyunca göz bölgesinde artan bir hassasiyet yaşayacaktır. Önce iyileşmek için kendinize o zamanı vermelisiniz. Bundan sonra, emin olmak için doktorunuza danışabilirsiniz. En az bir yıl beklemeniz önerilir.
  • Son zamanlarda lasik ameliyatı geçirdiyseniz. Kirpik lifting uygulamasından önce en az 6 ay beklemeniz gerekecektir. Ancak tedaviye devam etmeden önce daima tedavi eden doktorunuza danışın.

Kirpik lifting işlemini etkileyebilecek sahip olduğunuz başka koşullar, tedaviler ya da ilaçlar olabilir. Sağlık uzmanınıza danışarak bilgi alabilirsiniz.

Kirpik Lifting Sonrası Nelere Dikkat Edilmeli?

 

İlk 24 Saat İçinde:

 

  • Kirpiklerinizi kuru tutmaya özen gösterin ve kirpik ayarını bozabilecek göz makyajından uzak durun.
  • Sıcak buharlı duşlardan, saunalardan kaçının; Fırınlar, saç kurutma makineleri ve hatta kirpik kaldırmayı etkileyebilecek şekilde sigara yakmak da dahil olmak üzere tüm ısı kaynaklarından kaçının.
  • Göz bölgesine yakın yağ bazlı krem ve losyonlardan kaçının.
  • Göz bölgelerine temas edebilen herhangi bir şampuan ya da saç kreminden kaçının.
  • İlk 48 saat boyunca lütfen güçlü göz makyajı temizleyicileri kullanmaktan kaçının, çünkü bu renk tonu ayarlama işlemine zarar verebilir.
  • 24 saatin sonunda günlük rutininize devam edebilirsiniz ancak normal hayatınız içerisinde dikkat etmeniz gereken bazı durumlar da mevcuttur. Bu durumlara bakacak olursak;
  • Su geçirmez maskara kullanmak, çünkü bu ürünleri kullanmak doğal kirpiklerinizi zayıflatabilir ve zarar verebilirler. Herhangi bir makyajı temizliği sırasında, kirpik lifting uygulamanızın uzun ömürlü olması için kirpiklerinize karşı her zaman nazik olun.
  • Kirpiklerinizi ovalamayın veya oynamayın. Tahriş meydana gelirse, göz bölgesini soğuk suyla iyice durulayın ve göz bölgesine temiz, soğuk bir ıslak ped ya da bez uygulayın veya bir doktora danışın.
  • Kirpiklerinizin üzerinde uyumayın. Özellikle ilk 24 saat içinde, kıvrılacağı ve üzerlerinde uyuduğunuz zaman şeklini değiştirebileceğini unutmayın. 

Evet sevgili Melo okurları! Bu içeriğimizde sizler için kirpik lifting nedir, Kirpik lifting nasıl yapılır ve kirpik lifting hakkında merak edilen sorulara yanıt verdik!