Manikür Nedir?


Manikür Nedir?

Manikür, el ve ayak bakımının kapsamlı bir şekilde yapılmasını kapsayan uygulamaya verilen isimdir. Tırnakların temizlenmesi ve şekillendirilmesi için yapılmaktadır. Manikür yapılmasının en temel sebebi tırnakarın en iyi şekilde temizlenmesi ve şekillendirilmesidir.

 

Manikür Ne İşe Yarar?

Manikür yapılmasındaki asıl amaç tırnakların ve ellerin bütün içerisinde güzel ve sağlıklı görünmesidir. Manikür sırasında kremler, cilalar, özel aletler ve çeşitli masaj teknikleri kullanılmaktadır.

 

Bunların yanında manikür tırnaklarınızın hem temiz hem de sağlıklı görünmesini sağlar. Doğal olarak manikür sonucunda elleriniz sağlıklı ve güzel bir dokuya kavuştuğu için bakımlı görünmesi de kaçınılmazdır.

 

Manikür yaptırmak sağlıklı mı?

Manikür yaptırmak bir uzman tarafından yapıldığı taktirde sağlıklı bir el ve tırnak bakım uygulamasıdır. Yani kendisini uzman olarak tanımlayan her kişiye ellerinizi ve tırnaklarınızı emanet etmemeniz sizin yararınıza olacaktır.

 

Ellerinizde veya tırnaklarınızda herhangi bir yaralanma, mantar veya bunlara benzer problemler varsa manikür yaptırmadan önce kesinlikle uzmanınızı bilgilendirmeniz gerekmektedir.

 

Bu bilgiler ışığında tekrardan sorumuza gelecek olursak manikür deneyimli bir güzellik uzmanı tarafından uygulandığında sağlıklıdır.

 

Manikür Aşamaları Nelerdir ve Nasıl Yapılır?

Manikür yapılırken ilk aşama el tırnaklarının temizliğidir. Eğer tırnaklarınız üzerinde daha önce uyguladığınız oje gibi uygulamalar varsa bunların tırnak üzerinden çıkarılması gerekmektedir.

 

Daha sonra temizlenen tırnaklar ılık veya biraz sıcak suda bekletilerek tırnak ve ellerinizin daha yumuşak duruma getirilmesi beklenir. İşlemin kolay bir şekilde gerçekleşmesi için bu oldukça önemlidir.



 

Bir sonraki adımda yumuşak bir duruma gelen tırnak etleriniz, ellerinize zarar verilmeden alınır. Çünkü tırnak ve el bakımınızın bütünlüğü için tırnak etlerinizin de düzenli olması gerekir.

 

Tırnak etlerinizin alınmasından sonra tırnaklarınızın sizin istekleriniz doğrultusunda törpü ile kısaltılabilir. Veya herhangi bir özel isteğiniz varsa tırnaklarınız şekillendirilebilir.

 

Bir sonraki adımda ise tırnaklarınızı birkaç işlem daha bekliyor. Tırnaklarınıza, uzmanınızın deneyimi sonucunda mevcut durumuna göre canlandırılması ve beslenmesi için çeşitli bakım yağları sürülmektedir.

 

Son olarak da tırnaklarınızın görünüm olarak daha iyi bir duruma kavuşturulması için cansız dokular geriye doğru itilerek görünüm daha iyi duruma getirilir.

 

Manikür Yaptırmak Ne Kadar Sürer?



Deneyimli bir güzellik uzmanıyla bakım yaptığınız durumda manikür 45 dakika kadar sürmektedir. Yani çok uzun süren ve zamanınızı alacak bir bakım çeşidi değildir!

 

Manikür Fiyatları

Manikür fiyatları bulunduğunuz şehir ve uzmanınızın deneyimine göre 100 TL ile 300 TL arasında değişmektedir.