Microblading Nedir, Microblading İşlemi Nasıl Yapılır?


Microblading Nedir, Microblading İşlemi Nasıl Yapılır? 

Microblading, kalın ve gür kaşların trendler arasına girmesiyle en popüler kozmetik uygulamalardan biri haline geldi. Kıl tekniği olarak da bilinen bu uygulama, kaş kalemlerini ve farlarını çoktan geride bıraktı!

Microblading’i birkaç küçük iğneyle uygulanan dövme tekniği olarak tanımlayabiliriz. Bu uygulama sayesinde seyrek ve boşluklu kaşlar çok daha gür ve kalın bir görünüme kavuşuyor.

Sen de microblading nedir, zararlı mıdır gibi soruların cevabını merak ediyorsan doğru yerdesin! Bu yazımızda Microblading kaş şekillendirme işlemini masaya yatırıyoruz. Gelin vakit kaybetmeden detaylara bakalım.


Microblading Kaş Nedir? 

Kaş kontürü ve kıl tekniği olarak da bilinen microblading, dövme yöntemiyle kaşa yapılan kalıcı bir kozmetik uygulamadır. Kaşların şekil almıyor, ince, boşluklu ve istediğin yapıda değilse microblading yöntemi senin için kurtarıcı olabilir.

Microblading’i genellikle seyrek kaş yapısına sahip olan kişiler yaptırıyor. Bu uygulama sayesinde sürekli kaş makyajı yapma derdi ortadan kalkıyor. Uygulamaya başlamadan önce yüz oranları ölçüldüğü için kaşlar son derece güzel ve doğal görünebiliyor.

Microblading Dövme midir? 

Microblading makro iğnelerin bulunduğu bir cihazla veya işlem türüne göre kendi özel kalemiyle boyanın cilt altındaki dokuya işlenmesiyle yapılıyor. Uygulama her ne kadar dövme cihazına benzeyen bir cihazla yapılsa da microblading klasik dövmeden çok daha farklı özelliklere sahip. Örneğin microblading sırasında klasik dövme kadar acı hissedilmiyor.

Bir diğer fark ise microblading işlemi derinin daha üst katmanlarına yapılıyor. Normal dövme cildin alt katmanlarına uygulandığı için silme işleminin çok daha zor olduğunu söyleyebiliriz. Bu nedenle microblading uygulamasında geri dönüş, dövmeye kıyasla çok daha kolay oluyor.

Microblading Nasıl Yapılır? 

Microblading nedir öğrendiğimize göre microblading nasıl yapılır yakından inceleyelim. Microblading yönteminde, ince ve boşlukları olan kaşlara kıl tekniği kullanılarak dövme işlemi yapılıyor. Bu uygulamanın ilk adımında yüz ölçüleri alınıyor ve kaşın başlangıç, bitiş ve kavis noktaları tespit ediliyor.

Uygulama sırasında özel microblading kalemi ve boyası kullanılıyor. Boyanın rengi, cilt tipi ve rengine göre değişiklik gösterebiliyor. Microblading yöntemini daha konforlu hale getirmek için anestezi etkili kremler uygulanıyor. Bu sayede işlem sırasında hissedilen acı en aza indiriliyor.

Ardından kalemin ucuna tek kullanımlık steril iğreneler yerleştiriliyor ve kıl yönüne doğru tek tek çizimler yapılıyor. Bu çizimler doğal görünümün kaybolmaması için kıl şeklinde yapılıyor ve kaş daha hacimli görünüyor.

Microblading Bakımı Nasıl Yapılır? 

Microblading’den sonra kaş bölgesinin iyileşme süresi tıpkı dövmede olduğu gibi 1-2 hafta arasında değişim gösteriyor. Uygulamadan sonra cildin kabuklanmaması için içme suyuyla nemlendirilmiş bir pamuk yardımıyla kaş bölgeni temizleyebilirsin.

Gün içinde bu işlemi 3-4 kere tekrarlarsan lenf salgısını temizlemiş ve istenmeyen yara görünümünü engellemiş olursun. Aynı zamanda ilk 3 gün işlem yapılan bölgeye su değdirmemen gerekiyor.

İlk haftalarda güzellik uzmanının tavsiye ettiği kremleri düzenli sürerek iyileşme süresini hızlandırabilirsin. İlk iki hafta boyunca yüz bölgeni güneşten koruman gerektiğini de hatırlatalım. Bu sayede uygulamanın kullanım ömrünü uzatabilir ve boyanın daha uzun süre canlı kalmasını sağlayabilirsin.

Microblading yaptırdıktan birkaç hafta sonra renklerin solduğunu fark etmeye başlayabilirsin. Ancak bu durumun oldukça normal olduğunu söyleyelim. İkinci seansta rötuşlar yapıldıktan sonra işlemin nihai sonucuna ulaşabilirsin.

Microblading Ne Kadar Kalıcı? 

Microblading, 1-3 yıl arası kalıcılığı olan bir uygulama. Her ne kadar tam kalıcı kaş şekillendirme işlemi olarak bilinse de bu kalıcılık zamanla azalıyor. Uygulamayı yaptırdıktan bir süre sonra boyanın renk yoğunluğu azalmaya başlıyor. Bu nedenle yoğunluk azaldığı zamanlarda rötuş yaptırmak gerekebiliyor.  

Microblading yönteminde kalıcılığı etkileyen en önemli faktörlerden biri de kişinin cilt yapısı. Örneğin yağlı bir cilde sahipseniz, boyanın ciltte tutunma süresi azalabilir. İşlemin kalıcılık süresi kısalacağı için rötuş işlemi gerekebilir.

Microblading Acılı Bir İşlem mi? 

Microblading yaptırmak isteyenlerin en fazla merak ettiği sorulardan biri de bu! Uygulama öncesinde kaşlara anestezi kremi sürüldüğü için acı hissi en aza indiriliyor. Öyle ki doğru teknikle yapıldığında kaş alımı kadar ağrısız bir işlem oluyor.

Microblading Kaç Seansta Yapılır? 

Microblading en az iki seansta tamamlanıyor. İlk seansta boya çok derine inmeden cildin ilk katmanına işleniyor. İşlem sonrasında şişlik, kızarıklık ve yoğun renk görmen oldukça normal. Ancak endişe edeceğin bir durum olmadığını söyleyebiliriz.

İlk seanstan sonra uygulama yapılan bölge birkaç haftalık bir iyileşme sürecine girecek. Bu süreçte kaşında incecik bir zar görmen oldukça normal. Ancak kabuklanma gibi cilt sorunları yaşıyorsan mutlaka güzellik uzmanınla görüşmelisin.

İyileşme dönemi tamamlandıktan sonra ikinci seans uygulaması (rötüş) yapılıyor. Bu seans da tıpkı ilki gibi yaklaşık bir saat kadar sürebiliyor. Ardından dolgun ve şekilli kaşlarının keyfini sürebilirsin!

Microblading Zararlı mı? 

Microblading kimilerine göre hayat kurtarıcı bir uygulamayken kimilerine göre oldukça riskli ve cesaret isteyen bir işlem. Peki microblading zararlı mı, yararlı mı? Her şeyden önce işlemi yapan kişinin oldukça yetenekli ve doğal kıl tekniği uygulamasında başarılı olması gerekiyor.

Microblading uygulamasının en riskli yanı, işlemin iğne ile yapılıyor olması. Güvenilir ve profesyonel bir yerde yapıldığında sorun olmasa da hijyen standardı düşük güzellik merkezlerinde yapıldığında enfeksiyon riskiyle karşı karşıya kalınabilir.

Tüm bunlarla birlikte microblading uygulaması kaliteli malzemelerle yapılmadığında kaş boyasının rengi zamanla solabiliyor. Bu nedenle kaş makyajına veda ettiğini düşünen birçok kişi tekrar kaş kalemi ve kaş farı kullanmaya başlıyor.

Bu uygulamayı alanında uzman bir güzellik uzmanına yaptırdığında microblading’in oldukça pratik bir kullanım sunduğunu söyleyebiliriz. Her gün kaş farı ve kalemi kullanmana gerek kalmayacağı için zamandan tasarruf yapabilirsin. Ancak hassas ve alerjik bir cildin olduğunu düşünüyorsan microblading yaptırmadan önce mutlaka bir uzmana danışmalısın.

 Microblading işlemini bir de Melo App sanatçısı Elif N.’den dinlemek istersen hemen  linke veya aşağıdaki videoya tıklayarak microblading hakkında daha fazla bilgi edinebilirsin!





microbladingmikrobladingmicroblading nasıl yapılırmicroblading nasıl yapılır