Modern Mullet Saç Kesimi


Mullet saç kesim ne ara yeniden trend oldu sahiden? Aslan yelesi saç kesimi olarak da bilinen bu trend, 70 - 80’li yıllarda tüm dünyayı kasıp kavurmuştu. O dönemde Yeşilçam filmlerinden Hollywood filmlerine, liseli gençlerden iş adamlarına kadar sıkça karşımıza çıkan bir trend olmuştu Mullet saç kesimi.

Şimdilerde ise birçok ünlü ismin ‘modern mullet’ olarak bu trendi tekrar hayata geçirdiğini görüyoruz. Irina Shayk, Zendaya, Billie Eilish, Miley Cyrus ve Halsey, Mullet kesimi kullanmaya başlayan ünlüler arasında yer alıyor.


Billie Eilish verdiği bir röportajda, yapılan boya işlemi sonunda saçlarının yarısının yandığını ve saçlarını kurtarmak için yapılan kesimin sonucunda bu modelin ‘zorunlu’ olarak ortaya çıktığını söyledi. Her ne kadar Billie Eilish Mullet saç modelini isteyerek yapan ünlüler arasında olmasa da, diğer ünlülerin bu modeli kendi istekleriyle yaptırdığını söyleyebiliriz.


Irina Shayk, Mullet saç modeline ünlü saç stilist Harry Josh'un kesimi ile geçti. Harry Josh bir röportajında Mullet model hakkında ‘Modern Mullet saç kesimi güzel kız görünümünden kopmak isteyenler için ideal bir saç kesimidir.’ diyor. Josh, ‘Böyle bir saç kesimi yapmak cesaret gerektirir. Modern Mullet, insanların benim hakkımda ne düşündüğü umrumda değil diyen bir kesim tarzı.” diye ekliyor.



70’lerden günümüze geçen 40 yıl sürede, elbette ara ara bu tarzı deneyen ünlüler oldu. Ancak Mullet trendinin aniden ünlü olmasın tam da Netflix’in ünlü dizisi Stranger Things'in çıktığı ve dünyaya ün saldığı döneme denk geldiğini söyleyebiliriz. Stranger Things 80’lerin ikonik tarzını en iyi şekilde gözler önüne seriyor. Dizideki Billy Hargrove ve Steve Harrington karakterleri ise Mullet saç kesimini en iyi taşıyan iki karakter arasında yer alıyor.


Sizleri bilmem ama Mullet denince benim aklıma David Bowie geliyor. O halde gelin, 70’lerden günümüze Mullet saç kesiminin Modern Mullet trendine evrimini ve bu tarzı deneyen ünlülere bir göz atalım. Bakalım sizin favoriniz hangisi olacak.





mulletmulletkesimmulletsaçkesimimodernmulletmulletmodelzendayamulletbillieeilishmullethalseymulletmileymullet