Perma Saç Nedir? Perma Fiyatları ve Merak Edilenler


Perma saç, “permanent hairtsyle” kelimelerinin kısaltılmasıdır. Kalıcı saç anlamına gelmektedir. Perma işlemi; kimyasal bir solüsyon kullanılarak saçların kalıcı olarak düzleştirilmesi ya da kıvrılması işlemidir. 80'li yıllardan bu yana birçok kişinin tercih etmekte olduğu işlemlerdendir. Hepimiz sosyal bireyler olarak günlük yaşantıda saçlarımızın daha şekilli ve daha şık bir görünüme sahip olmasını isteriz.


Ancak iş yükü ve sosyal sorumluluklar gibi durumlar nedeniyle her zaman kendimize yeteri kadar vakit ayıramayabiliriz. Kadınlar olarak genel anlamda hayatlarında iş yükü fazla olduğu için bireysel vakitleri yeterince edinememekten şikayetçi olabiliriz. Hal böyle olduğunda ise perma saç nedir ve kullanımları ile ilgili bilgiler nelerdir gibi birçok soru gündeme gelmektedir.



Perma saç nedir ve nasıl yapılır sorularının yanıtını bir çok kadın tarafından merak ediliyor. Saçlar üzerine istenen bukle şekli ya da düzleştirme için gerekli aparatlar yerleştirilir. Ardından saçlarda mevcut olan bu silindirlerin üzerlerine kimyasal olarak bahsetmiş olduğumuz perma solüsyonları uygulanır.


Saçlarımıza uygulanan bu solüsyon saç yapısında değişiklik sağlayarak kullanılan aparatın şeklini almaya yardımcı oluyor. Bu da elbette saçın şekillenmesini ve kalıcı bir uzun vade süreci sağlamasını kolaylaştırıyor. 

İlginizi Çekebilir | Gelin Makyajı

Perma Saç Ne Kadar Kalır?

Perma kalıcılığı uygulanan işlemin sıklığına ve kullanılan solüsyonun yoğunluk derecesine göre değişiklik göstermektedir. Genel itibarıyla 4 ay ile 1 sene arasında kalıcılığı vardır.

Perma saçın ne kadar kalacağı kuaförün ya da hizmet veren alanın uyguladığı işlemlere de kullanılan solüsyon türlerine göre değişiklik göstermektedir.


Elbette saçların yapısı da permanın kalıcılığı için oldukça önemli bir etkendir. Çok kalın telli ya da yapılacak işlemin aksi saçlara sahip olunan durumlarda kalıcılık süresi düşebilir. Ancak genel itibarıyla perma yaptırdığımız saçlarımızda permanın kalıcılık süresi 4 ay ile 1 sene arasında değişiklik göstermektedir.

Perma Saça Zarar Verir mi?

Perma yaptırmak isteyen kişiler olarak en çok merak ettiğimiz konulardan biri de permanın saça zarar verip vermediğidir. Perma işlemi saçın sahip olduğu şekil yapısında değişiklik sağlamaktadır. Yani saçın sahip olduğu şekillendirme yapısını kırar ve bu şekilde saça şekil verir. Bu işlem ise kimyasal solüsyonlar ile yapılır. Kimyasal solüsyonlar ile birlikte saç yaklaşık olarak 1 saat boyunca ısı ile temas halinde olur.


Bu gibi durumlar söz konusu olduğunda saçların yıpranması ve sahip olduğu şeklin uzun vadede bozulması gibi durumlar söz konusudur. Perma işlemini uygulayan kişiler profesyonel ise saçın zarar görme oranı ve ihtimali oldukça azalacaktır. Ancak profesyonel olmayan bir alanda yapılabilecek yanlış ya da eksik bir işlem saçların zaman içerisinde zayıflayarak dökülmesine dahi neden olabilmektedir.

Perma Nasıl Yapılır?

Perma için tercih ettiğimiz aparatlar şekillere göre saçlarımızın üzerine yerleştirilir. Bu aparatlar tüm saça uygulandığında ve gerekli şekil sarılarak verildiğinde üzerine kimyasal solüsyonlar uygulanır.

Saçlarımıza kimyasal solüsyonlar da uygulandıktan sonra yaklaşık 1 saat kadar solüsyonun saça işlemesi için ısı verilir.

Perma Saç Döker mi?

Perma saç döker mi sorusu bu işlemi yaptırmak istediğimiz için çoğumuzun uzun vadeli olarak merak ettiği bir konudur. Profesyonel işletmeler ve kişiler tarafından yapılan perma saç işlemi saçların kısa vadede korunmasını sağlayacaktır.

Ancak kullanılan kimyasalların kalitesi, verilen ısı oranı ve işleme uygulayan kişinin profesyonelliği permanın saç döküp dökmemesi konusunda oldukça önemlidir. Profesyonel olmayan kişiler tarafından uygulanan amatör bir perma işlemi saçların dökülmesine neden olabilir.

Permalı Saç Bakımı Nasıl Olmalı?

1.     Permalı saçların bakımı için doğru ürünleri tercih etmeliyiz. Perma yaptırıldıktan sonra tercih edilecek tüm saç bakım ürünleri işlem görmüş saçları uygun ürünler arasından seçilmelidir. Çünkü işlem görmüş saçlar için üretilen bakım ürünleri saçların nemlendirilmesi ve ihtiyacı olan vitaminin karşılanması için daha hassas içeriklidir.

2.     Saçlarımızı sıkça nemlendirmeliyiz. Perma saç bakımını nasıl olması gerektiği konusunda belki de ilk dikkat etmemiz gereken konu budur. Saçlar işlem sırasında ısı ve kimyasala maruz kaldığı için nem dengesi değişiklik göstermektedir.

3.     Bakım ürünleri kadar beslenmemizde oldukça önemlidir. Perma uygulaması saçlarda protein eksikliğine yol açabildiği için protein ağırlıklı beslenmek saç sağlığını da koruyacaktır.

Perma Her Saç İçin Uygun mu?


Perma işlemi çok ince telli olan saçlar haricinde tüm saç tiplerine uygulanabilecek bir işlemdir. Boyalı, balyajlı ya da röfleli saçlar dahil olmak üzere tüm saç tipleri için uygulanabilir bir işlemdir. Ancak perma işlemi sırasında saçlara verilen ısı ve uygulanan kimyasal etkenleri bulunduğu için ince saçlarda uygulanmaması tavsiye edilmektedir.

Saçların kuruluk oranının artması ve nem dengesinin daha fazla bozulması gibi durumlar söz konusu olabileceği için ince saçlara uygulanması tavsiye edilmemektedir. Her ne kadar bakım ürünleri ve nemlendirici losyonlar ile destekleniyor olsa da yıpratıcı bir işlem olması itibariyle ince saçlarda ekstra hasara neden olabilmektedir. 

Perma Saç Fiyatları

Perma saçlarda ücretler diğer kuaför işlemlerindeki gibi sabit değildir. Saç yapısı, saç uzunluğu ya da kısalığı gibi etkenlere bağlı olarak değişiklik göstermektedir. 450 TL ile 950 TL arasında fiyatları standart olarak değişiklik göstermektedir. Ancak elbette bu durum saçlarımızın uzunluğuna, saç yapısına ve işlemin uygulanacağı saçlarımızın kalınlık ya da inceliğine göre değişiklik göstermektedir.

Perma türleri klasik perma, örgü perma, modern, Amerikan dalgası, dijital ya da plaj dalgası perma gibi birçok çeşide sahiptir. Bu nedenle ücretleri de uygulanacak işlem ile birlikte saç yapısına ve yoğunluğuna bağlı olarak değişiklik göstermektedir.