Porselen Makyaj Nedir?


Porselen Makyaj Nedir?

Öncelikle belirtmek gerekir ki porselen makyaj, profesyonel makyajın halk arasındaki kullanım şeklidir. Yani Porselen makyaj olarak ayrı bir makyaj biçimi yoktur. Gelin, nişan, kına makyajları porselen makyaj olduğu gibi, günlük bir makyajda porselen makyaj olarak yapılabilir. Biz yine de bu yazıda konuyu genelde kullanıldığı hali olan porselen makyaj olarak ele alacağız. 😊

Nişan ya da düğün gibi özel organizasyonlarda cildinin bebek gibi pürüzsüz görünmesini hangi kadın istemez ki? İşte porselen makyaj tam da böyle anlarda imdadımıza yetişiyor! Porselen makyaj daha kalıcı bir uygulama ve kusursuz bir görünüm elde etme konusunda diğer makyaj türlerine kıyasla oldukça başarılı bir yöntem. Bu nedenle özellikle nişan, düğün, mezuniyet gibi özel günlerde kadınların sık başvurduğu uygulamalardan biri.


Porselen makyaj uygulaması profesyonellik gerektiren bir işlem olarak ön plana çıkıyor. Çünkü bu makyaj türünde kullanılan malzemelerin özenle seçilmesi gerekiyor. Aynı zamanda makyajı yapacak kişinin el becerisi ve kullanacağı makyaj teknikleri de kusursuz bir görünüm elde etmek için son derece önemli. Peki porselen makyaj nedir, nasıl yapılır? Merak ettiğiniz tüm soruların cevabı bu yazımızda!

Porselen Makyaj Nedir?

Cildin tüm kusurlarını gizleyen ve cilt tonunun tamamen eşitlenmesini sağlayan makyaj uygulamaları “porselen makyaj” olarak tanımlanıyor. Porselen makyaj yöntemi, adından da anlaşılacağı gibi cildin porselen gibi kusursuz görünmesini sağlıyor. Aynı zamanda porselen makyaj yöntemi kalıcılığıyla da ön plana çıkıyor. Bu kalıcılığı sağlamak için ise doğru ürünleri kullanmak ve uygulamanın her adımına ayrı ayrı özen göstermek gerekiyor. 

İlginizi Çekebilir | Kirpik Laminasyonu Nedir?

Porselen Makyaj Farkı Nedir?

Porselen makyajda cildin kusursuz görünmesi için yüksek kapatıcılığa sahip ürünler kullanılıyor. Aynı zamanda makyaj sanatçıları, farklı teknikler kullanarak makyajın daha kalıcı olmasını sağlıyor. Yani, akma ve bozulma gibi olumsuz durumlar olmadan makyaj saatlerce ciltte kalabiliyor. Bir diğer önemli fark ise; porselen makyajda diğer yöntemlere kıyasla daha pürüzsüz bir görünüm elde ediliyor. Yüksek kapatıcılığa sahip ürünlerin kullanılması, baking ve kontür gibi yöntemlerle cildin kusursuz görünmesi sağlanıyor. Bu nedenle özellikle leke ve akne gibi cilt problemleri yaşayan kadınların kurtarıcısı oluyor.

Porselen Makyaj Malzemeleri

Porselen makyaj malzemeleri, temel makyaj ürünlerinden oluşuyor. Ancak malzemelerin kalitesi, uygulamanın yoğunluğu ve ürünlerin kullanım sıralaması bu makyaj yöntemini diğer tekniklerden ayırıyor. Örneğin; nemlendirici, baz, fondöten, kapatıcı, pudra ve allık gibi ürünler, günlük makyajın vazgeçilmez malzemeleri arasındadır. Aradaki en büyük fark ise porselen makyaj yaparken kullanılan ürünlerin daha yüksek kapatıcılık seviyesine sahip olmasıdır. Bu ürünler doğru yöntem ve sıralamayla uygulandığında kusursuz bir porselen makyaj yapılabilir.

Tüm bunların dışında yüz hatlarını ortaya çıkarmak isteyen kadınlar krem ya da toz kontür ürünleri kullanarak muhteşem bir görünüm elde edebilir. Makyajını bir üst seviyeye taşımak isteyenler göz ve dudak makyajına da aynı özeni göstermesi gerekiyor. Bunun için ihtiyacınız olacak malzemeler ise şunlardan oluşuyor:

·       Farın renk verimini ve kalıcılığını maksimuma çıkarmak için far bazı

·       Far paleti

·       Dilediğiniz renk eyeliner

·       Maskara

·       Dudak kalemi

·       Ruj

Porselen Makyaj Nasıl Yapılır?

 

1.       İlk ve en önemli adım: Cildin temizlenmesi ve ölü hücrelerden arındırılması

Porselen makyajın kusursuz ve gün boyu kalıcı olabilmesi için cilt makyaja hazırlanmalıdır. Makyaja hazırlık aşamasında günlük temizleme jeli ve peeling kullanılabilir.

2.       Nemlendirme

Temizlik aşamasının ardından cilt nemlendirilmeli ve makyaja hazır hale getirilmelidir. Eğer nemlendirme işlemi yapmadan makyaj uygulamasına başlanırsa kısa süre sonra ciltte pul pul dökülmeler oluşabilir. Bu da kusursuz bir görünüm elde etmeyi imkansız hale getirir. Cilt tipine uygun, ideal bir kremle cildin nemlendirilmesi, muhteşem bir makyaj için kusursuz bir zemin oluşturur.

3.       Makyaj bazı

Uygulamanın bir sonraki adımında, makyajın kalıcılığını artırmak için makyaj bazları kullanılıyor. Makyaj bazı cilt ve fondöten arasında koruyucu bir bariyer oluştururken gözenek görünümünü de azaltıyor. Böylece pürüzsüz bir ten elde etmek mümkün hale geliyor.

4.       Cilt tonunu eşitleme ve kusurları kapatma

Bu aşamada yüksek kapatıcılığa sahip, cilt tipine uygun bir fondöten seçimi son derece önemli. Benzer şekilde göz çevresine uygulanacak kapatıcının da özenle seçilmesi gerekiyor. Makyajdan daha fazla verim alabilmek için kullanacağınız ürünlerin ciltte ağırlık yaratmaması ve tüm kusurları gizleyebilecek kapatıcılıkta olması önem taşıyor.


İlk etapta fondöten yüzün her bölgesine eşit yoğunlukta olacak şekilde uygulanıyor. Hemen ardından, göz çevresi ve yüzün koyu tona sahip diğer bölgelerine kapatıcı uygulanarak renk eşitliği sağlanıyor. Bu aşamada kontür gibi uygulamalarla yüz hatlarını ön plana çıkarabilir ve daha çarpıcı boyutlu bir görünüm elde edebilirsiniz.

5.       Makyaj sabitleme ve son dokunuşlar

Fondöten ve kapatıcı adımından sonra pudra kullanmak büyük önem taşıyor. Pudra, ciltteki parlamayı önlerken makyajın sabitlenmesini de sağlıyor. Dilerseniz makyaj sabitleme spreylerinden de yardım alabilirsiniz.

Unutmadan, daha canlı bir görünüm elde etmek için son olarak allık kullanabilir ve harika bir bitiş sağlayabilirsiniz. Bu beş önemli adımı geride bıraktıktan sonra makyaj uygulaması büyük ölçüde tamamlanmış oluyor. Ancak gözleri ve dudakları unutmamak gerekiyor! Göz renginizle uyumlu bir göz makyajı kusursuz görünmenizi sağlayabilir.

Dudaklarda ise rujdan önce dudak kalemi kullanarak daha dolgun net ve boyutlu bir görünüm elde edebilirsiniz. Ancak tekrar hatırlatmakta fayda var. Porselen makyajda mükemmelliğe ulaşmak için malzemelerin kullanım yoğunluğu ve sıralaması son derece önemli!

Porselen Makyaj Etkisi Kaç Saat Sürer?

Porselen makyajda ihtiyaca göre suya dayanıklı ve dokunmaya dayanıklı (waterproof ve touchproof) ürünler kullanıldığı için bir makyaj temizleyici kullanılmadığı sürece çıkmaz, ancak uzun süre sonra dağılabilir

Porselen Makyaj Nasıl Temizlenir?

Porselen makyaj yapılırken daha güçlü ürünler kullanıldığından bahsetmiştik. Bu nedenle temizleme aşamasında daha titiz davranmak gerekiyor. Diğer tüm makyaj uygulamalarında olduğu gibi cilt fondöten ve diğer malzemelerden arındırılmadığında gözenekler tıkalı kalıyor. Bu da akne ve siyah nokta gibi problemlere neden olabiliyor. Fakat hiç endişelenmeyin! Bu adımları takip ederek cilt problemlerinin önüne geçmek mümkün:

·       Porselen makyaj yapılırken güçlü ve suya dayanıklı ürünler kullanıldığı için maskara, eyeliner, ruj ve fondöteni temizlerken yağ bazlı bir makyaj temizleyici kullanmalısınız.

·       Makyaj temizleyici ürün, pamuk yardımıyla cilde uygulanmalı ve cilt arınana kadar işleme devam edilmelidir. Cildi tahriş etmemek için bu aşamada teninize nazik davranmaya özen göstermelisiniz.

·       Makyaj temizleme suları çoğu zaman cildinizde makyaj kalıntıları bırakabilir. Üçüncü aşamada cilt tipinize uygun bir temizleme jeliyle cildi makyajın son kalıntılarından arındırabilirsiniz.

·       Dördüncü aşamada tonik kullanarak gözeneklerde kalan yağı ve kiri temizleyebilirsiniz. Tonik uygulamasının aynı zamanda krem ve serum gibi bakım ürünlerinin kolayca emilmesini sağladığını da hatırlatalım.

·       Son olarak günlük cilt bakım rutininizi uygulayabilir ya da sadece nemlendirici bir krem sürerek cildinizi besleyebilirsiniz.

Porselen makyaj uygulamasında en merak edilen konulardan biri de bu yöntemin cilde zarar verip vermeyeceğidir. Porselen makyajın her aşaması büyük bir titizlik gerektiriyor.

Bu nedenle porselen makyaj uygulamasının alanında uzman kişilerce yapılması gerekiyor. Aynı zamanda cildin zarar görmemesi için kullanılacak malzemelerin kaliteli olması büyük bir önem taşıyor.

Makyaj sanatçıları, her adımı kusursuz tamamlamak için çeşitli teknikler kullanıyor ve makyaj malzemelerini de kaliteli ve güvenilir ürünlerden seçiyor. Yeni nesil makyaj malzemeleri çok aşamalı test süreçlerinden geçiyor.

Güvenilir malzemeler kullanılarak yapılan porselen makyaj ise cilde zarar vermiyor. Gün sonunda makyajın ciltten arındırılması ve yukarıdaki temizleme adımlarının uygulanması hem cildi tekrar canlandırıyor hem de cilt sorunlarının önüne geçiyor.

Profesyonel makyajı kendiniz de yapabilirsiniz, ancak özel günlerde yakın çekim yapıldığı için tekniklerin kusursuz uygulanması çok mühim. Bu noktada kendinizi yetenekli ellere bırakmanız çok önemlidir. Melo App, makyaj alanında şehrinizin en yetenekli ve profesyonel makyaj sanatçılarını özel bir başvuru süreci sonrasında seçerek sisteme dahil ediyor. Makyaj sanatçılarının aldığı eğitim, deneyim yılı ve yetkinliği baz alınarak sisteme kabul ediliyor ve içeride isim yapmış birçok makyaj sanatçısı yer alıyor. Siz de porselen makyajınızı yaptırmak için doğru makyaj sanatçısını arıyorsanız, Melo App’i indirerek tarzını, çalışmalarını, fotoğraflı yorumlarını ve hatta markalarını beğendiğiniz makyaj sanatçısından dilediğiniz konumda ve saatte rezervasyon oluşturabilirsiniz.

 



porselen makyajporselen makyaj nedirporselen makyaj nasıl uygulanır