Protez Tırnak Nedir? Nasıl Uygulanır?


Protez tırnak uygulaması, tırnakların çok daha güzel ve şık bir görünüme sahip olması için gerçekleştirilen uygulamalardan bir tanesidir. Tırnaklarınızın şeklini ve uzunluğunu beğenmeyen bireylerin tercih ettiği protez tırnak uygulamaları ile mükemmel tırnaklara sahip olabilirsiniz. Bireylerin kendi tırnaklarının üzerine yapılan protez tırnaklar kaliteli ve şık bir görünüm oluşturmaktadır.

Protez tırnaklar kadınlar tarafından yoğun bir şekilde talep görmektedir. Bu doğrultuda güzellik merkezimiz ile iletişime geçerek protez tırnaklar ile ilgili bilgi alabilirsiniz. Şimdi gelin, söz konusu uygulamalar ile ilgili merak edilen tüm detayları hep birlikte inceleyelim.

Protez Tırnak Nasıl Yapılır?


Protez tırnak uygulamasının profesyonel kişiler tarafından gerçekleştirilmesi çok önemlidir. Bu sayede kaliteli ve uzun süre kullanılabilecek protez tırnaklara sahip olmak mümkündür. Protez tırnak uygulamalarında tercih edilen aşamalar aşağıdaki gibidir.

  1. Öncelikle tırnak üzerine özel bir koruyucu solüsyon sürülmektedir. Bu solüsyon, tırnağı koruyan önemli bir sıvıdır. Bunun yanı sıra protez tırnağın yapışması konusunda da bu sıvının destek sağladığını ifade edebiliriz.
  2. Bu aşamadan sonra tırnakların uç kısımlarına protez tırnaklar yerleştirilmektedir. Törpüleme işlemi ile protez tırnağa istenilen şekil verilmektedir.
  3. Protez tırnakların uç kısmının dışında bulunan bölge, jel ya da akrilik ile kaplanmaktadır.
  4. Son aşamada ise protez tırnak komple pürüzsüz bir hale getirilir ve parlatılır. Bu sayede protez tırnakişlemi başarıyla sonuçlandırılmış olur.
  5. Bu tırnak uygulamaları için herhangi bir sınırlama bulunmamaktadır. Ancak tırnaklar ile ilgili aşağıdaki sorunları yaşayan bireylerin bu uygulamalardan yararlanması mümkündür. Bu tırnak uygulamalarına karar verirken aşağıdakileri göz önünde bulundurabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir | Manikür nedir?

Protez Tırnak Kimler İçin Uygun


Tırnaklarınızda çeşitli problemler varsa

Tırnaklarınız çok hızlı bir şekilde kırılıyorsa

Tırnaklarınızın uzaması ve bakım için zaman ayıramıyorsanız

Tırnaklarınızın şeklini beğenmiyorsanız

Tırnaklarınızın çok daha güzel görünmesini istiyorsanız bu tırnak uygulamalarını tercih edebilirsiniz.

Sizler için en kaliteli ve güvenilir şekilde hizmetler sunan güzellik merkezimize başvurarak kusursuz bir deneyim elde edebilirsiniz. Daha kaliteli ve şık tırnaklar güzellik merkezimiz aracılığı ile sizleri bekliyor.

Protez Tırnak Zararlı mı?


Protez tırnak uygulaması ile ilgili en çok merak edilen konulardan bir tanesi bu uygulamaların herhangi bir şekilde zararının olup olmadığıdır. Öncelikle bu tırnaklara yapılan uygulamaların tırnağa zarar verdiğini ifade eden birçok kişi olduğundan bahsedebiliriz.

Ancak protez tırnağın profesyonel bir şekilde uygulanması ve tırnak bakımının en iyi şekilde gerçekleştirilmesi ile protez tırnakların gerçek tırnağa zarar vermeyeceğini ifade edebiliriz. Protez tırnakların tırnak üzerinde uzun süre kalması tırnakların nefes alamamasına neden oluyor.

Sağlıksız, çatlamış ve kırılmış tırnaklara bu uygulamanın yapılması tırnakların daha fazla zarar görmesine neden olabilmektedir. Tırnakların uzun süre havasız kalması, deforme olmasına, incelmesine ve tırnak yapısının bozulmasına neden olabilmektedir.

Sağlıklı, bakımı en iyi şekilde gerçekleştirilen tırnaklara uygulanan protez ise tırnağın zarar görmesine neden olmaz. Protez uygulaması sırasında tırnağın en üst kısmının temizlik işlemlerinden sonra kaybolması durumunda bakım yağlarının kullanılması çok önemlidir.

Bunun yanı sıra uzun süre tırnakta kalan protez sonucunda bakteri oluşumu mevcut ise antifungal ve antiseptik solüsyonlar kullanılmaktadır. Tırnak kenarlarında yer alan etlerin sertleşmesi ve kuruması için peeling uygulamasının düzenli bir şekilde yapması gerekmektedir. Bu kenar kenarlarının kesinlikle kesilmemesi gerekir.

Protez Tırnak Suda Çıkar Mı?


Protez tırnak, ojelerin su ve çeşitli etkenlerden etkilenmesi durumunda daha kalıcı çözümler bulmak için kullanılmaktadır. Bu nedenle protez tırnak çeşitlerinin soğuk ya da sıcak su, havuz kloru, şampuan ve sabun gibi unsurlardan etkilenip zarar görmediğini ifade edebiliriz. Protez tırnaklar kişinin talebi üzerine özel solüsyonlar ile çıkarılmaktadır.

Protez Tırnak Ne Kadar Süre Kullanılır?



Protez tırnakların kullanım süreleri kişiden kişiye değişkenlik göstermektedir. Bu tırnakların kullanımı, kendi tırnaklarınızın uzama hızına bağlıdır. Ancak önerilen kullanım süresi 3-4 hafta kadardır. Periyodik bir şekilde protez tırnak bakımının yaptırılması durumunda istenilen süreye kadar kullanılması mümkündür. Bireyler diledikleri zaman bu tırnakların çıkarılmasını talep edebilir.

Tırnaklarınızın eşsiz bir görünüme sahip olmasını sağlamak için dikkat etmeniz gereken bazı detaylar vardır. Söz konusu detaylar genel olarak aşağıdaki gibidir.

Tırnak uygulamaları el ve tırnak tipinizi her ne olursa olsun uygulanabilmektedir.

Protez uygulamalarında protezler sadece uç kısımlara yapıştırılmaktadır.

Tırnakların takılmasından sonra törpüleme işlemi yapılmaktadır. Bu da son derece doğal bir görünüm elde edilmesini sağlamaktadır.

Akrilik işlemler sayesinde tırnaklar parlatılmaktadır.

Törpüleme işlemi tekrarlanarak tekrar parlaklık elde edilmektedir.

5 saatlik bir bekleme süresinin ardından tırnaklarınız kullanıma hazır hale getirebilirsiniz.

Bu tırnakların 1 ay içinde yenilenmesi gerekir. Kendi tırnaklarınızda dipten uzayacağı için bu durum tırnakların şeklini kaybetmesine neden olmaktadır.

Protez Tırnaklar Çıkartılabilir mi?



Söz konusu tırnakların sağladığı avantajlardan ve güzel görünümden yararlanmak isteyen kişilerin en çok sorduğu soru protez tırnakların çıkarılıp çıkarılamayacağı sorusudur. Tırnakların doğal ve kaliteli bir görünüme sahip olması için bu alanda uzman bir kişi tarafından tırnakların yapılması gerekmektedir. Bu doğrultuda uzman eller tarafından yapılan tüm tırnak işlemlerinin geri dönüşü mümkündür.

Çıkartmak istediğinizde talebinize göre bu tırnaklar çıkartılabilmektedir. Bu işlemin de profesyonel bir şekilde yapılması çok önemlidir. Aksi takdirde tırnaklarınızda kalıcı hasarlar meydana gelebilmektedir.

Siz de en şık ve ihtiyaçlarınıza uygun protez tırnaklara sahip olmak istiyorsanız doğru adrestesiniz. Bizimle iletişime geçerek protez tırnak konusunda hizmet alabilir ve en şık, bakımlı tırnaklara kısa bir süre içerisinde sahip olabilirsiniz.