Röfle Nedir? Röfle Renkleri ve Bilmeniz Gerekenler


Röfle Nedir?

Günümüzde kadınlar tarafından kullanılan birçok saç stili mevcut. Bunlardan birisi de röfle! Jennifer Lopezden, Rihanna’ya; Madonna’dan, Kylie Jenner’a birçok ünlü ismin seçtiği bir saç stili olan röfle nedir, nasıl yapılır, saça zarar verir mi? Gelin hep birlikte inceleyelim!

 

Röfle nedir? Röfle saçınızdan belirli bölgelerin saçınızın doğal veya mevcut renginden birkaç ton açık renge boyanarak daha bakımlı bir hale gelmesini sağlayan uygulamaya röfle denmektedir. Röfle yapılırken saç uzmanınızın asıl amacı saçınızın doğal renginin ve görünümünün bozulmadan birbirine benzer renklerde doğal bir geçiş sağlanmasıdır.



 

Bunun sonucunda da hem doğal saçınıza hem de görünümünüze herhangi bir yapaylık katmadan saçlarınız sağlıklı ve güzel bir görünüme kavuşur. Bir üst paragrafta saçınızdan belirli bölgelerine uygulandığından bahsetmiştik. Aslında bu durumda anlatmak istediğimiz saç tutamlarının doğal bir şekilde seçilmesidir.

 

Röfle Nasıl Yapılır?



Röfle yaptırılırken öncelikle saçınıza uygulanacak renklerin ve ışıltıların tonunu seçmeniz gerekiyor. Röfle sonucunda oluşacak geçişler, röfle yaptırmak isteyen kişinin tercihine göre yumuşak veya keskin olabilir. Ancak burada doğal bir görünüm yakalamak isteniyorsa yumuşak geçişler daha iyi sonuçlar ortaya çıkaracaktır.

 

Saçınıza uygulanacak renklerin tonunu seçtikten sonra saçlarınız boyama işlemi için ayrılır ve ayrılan bu parçalar boyanmaya başlar. Bundan sonraki uygulamalar da yine saç boyamada olduğu gibidir. Yani yeterli süre boyunca, boya saçlarınızda beklediğinde saçınızı yıkamak işlemine geçilir ve röfleniz hazır olur!

 

Röfle Yaptırmak Saça Zarar Verir mi?


Röfle yaptırmak uygulamanın doğru ve sağlıklı yapıldığı durumda saça zarar vermez. Ancak burada saçınıza röfle uygulamasını yapacak kişinin deneyimi de oldukça önemlidir. İşinde uzman, kullandığı malzemeler kaliteli olan bir saç bakım uzmanıyla çalışmak saçınızı en güzel ve sağlıklı görünümüne kavuşturacaktır.

 

Röfle Kimlere Yakışır?



Röfle doğru uygulandığı durumda herkese yakışan bir saç stilidir. Ancak yine de teninizin rengine göre daha iyi seçim yapmanız gerekebilir!

 

Altın sarısı röfle, daha doğrusu altın sarısı tonlarını barındıran röfle açık tenli ve esmer kadınlara yakışan ve daha iyi bir görünüme sahip olmaktadır.

 

Açık tenliler için ise bir diğer seçenek kül rengi röfledir. Yani açık tenli kişiler hem altın sarısı röfle tonlarını hem de kül rengi röfle tonlarını tercih edebilir.

 

Röfle Kalıcı Bir İşlem midir?

Röfle kalıcı bir işlem olmasıyla birlikte her saç stilinde olduğu gibi bakım gerektiren bir işlemdir. Saçınızın bakımlı görünmesi ve röfle görünümünü kaybetmemesi için üç veya dört ayda bir olmak üzere yeniden bakım gerekebilir.

 

Röfle Yaptırmak Ne Kadar Sürer?

Röfle yaptırmak genellikle 45 dakika veya 1 saat sürmektedir. Ancak saç bakım uzmanınızın deneyimine göre röfle yaptırmak daha kısa sürebilir.

 

Röfle Renkleri Nelerdir?


Röfle için en çok öne çıkan renkle arasında bal rengi, kül rengi, bakır rengi örnek gösterilebilir.

 

2022’de Röfle Fiyatları Ne Kadar?

Röfle fiyatları bulunduğunuz bölgeye ve kuaförünüzün deneyimine göre değişkenlik göstermektedir. Ancak 2022’de röfle fiyatlarının 500 TL civarında olduğunu söylemek mümkün.