Saç Dökülmesi Nasıl Geçer? Bilmeniz Gerekenler


Saç Dökülmesi Nasıl Geçer? Bilinmesi Gerekenler


Dünyada milyonlarca insan saç dökülmesinden etkileniyor ve saç dökülmesi birçok insanı rahatsız eden, yaşam kalitesini düşüren yaygın bir hastalık olarak karşımıza çıkıyor. Peki saç dökülmesi nasıl geçer?

 

İnsanların büyük bir kısmı normal olarak günde neredeyse yüz saç telini kaybediyor. Yani günde 100 civarında saçınız dökülüyor. Ancak bu dökülme sonrasında, dökülen saçların yerini, yeni saçlar aldığı için bunu fark etmeniz pek mümkün değil.

 

Ancak, dökülen saçların yerine yenisi çıkmıyorsa ve hızlı bir şekilde dökülme varsa bir dermatolog kontrolüne gitmenizde fayda var. Çünkü saç dökülmesi erkeklerde ve kadınlarda farklı farklı sebeplerde ortaya çıkarken, kimi zaman da demir eksikliği gibi nedenler yüzünden ortaya çıkmaktadır.

 

Saç Dökülmesi Nasıl Durdurulur?

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi saç dökülmesinin birçok sebebi olabilir ve bir doktor kontrolünde bunun sebebini öğrenmek atmanız gereken ilk adımlardan birisidir.

 

Saç dökülmesini nasıl durduracağınıza dair fikir vermeden önce sebeplerini de sıralamak gerekiyor.

 

·      Genetik

·      Stres

·      Hamilelik veya menopoz gibi hormonal değişiklikler

·      Mevsim geçişleri

·      Saçlarınızı yıpratan saç modelleri

·      Demir Eksikliği

·      Yetersiz ve düzensiz beslenme

·      Saçların yıpranmasına sebep olacak uygulamalar

·      Sigara kullanımı

 

Yukarıda da göreceğiniz üzere sayısız sebep saç dökülmesine sebep olabilir ve hormonal değişiklikler ve demir eksikliği gibi durumların tespiti için bir uzmandan destek almak her zaman en mantıklı yol olacaktır.

 

Ancak sigaranın da saç dökülmesini etkilediğini bilmenizde fayda var.

 

Peki bu sebepleri göz önüne aldığımızda saç dökülmesini nasıl durdurabilirsiniz?

 

Saçınıza Özen Gösterin

Saçlarınızın yıpranmasını engellemek için öncelikle saçınızı yıpratacak örgü, at kuyruğu gibi modelleri tercih etmemeniz yararınıza olacaktır. Bu saç modelleri saçlarınızı, saç derinizden uzaklaştırabilir ve zaman içerisinde saç ile saç deriniz arasındaki bağı gevşetebilir.

 

Saçlarınızı Yıkarken Sıcaklığı İyi Ayarlayın

Saçlarınızı gereken özeni göstermek için duş alırken de dikkatli olmanız gerekiyor. Çok yüksek sıcaklıkta duş almak saç derinize zarar verecektir ve saçlarınızın dökülmesini hızlandıracaktır.

 

Saç Kurutma Makinesi ve Düzleştiricilere Dikkat!

Saçlarınızı sıcak suyla yıkamak ne kadar zararlıysa saç kurutma makinesi, maşa ve düzleştiricileri kullanmak da saç sağlığınıza zarar verecektir. Saç kurutma makinelerini yüksek sıcaklıkta kullanmak saçlarınıza ve saç derilerinize yıpratarak saç hücrelerine de zarar verecektir.

 

Gereksiz Saç Bakım Ürünlerinden Kaçının

Saç dökülmesini önlemek için en çok yapılan hatalar arasında birçok kimyasalı aynı anda kullanmak da vardır. Saçınızın doğal yapısını bozan şampuanlardan ve diğer kimyasallardan kaçınmak saçınızı daha güçlü bir duruma getirecektir.

 

Saç Bakımınızı Desteklemek İçin Doğru Ürünler Kullanın

Saç dökülmesini önlemek için birçok kişi eczanelerde, marketlerde ve aktarlarda çeşit çeşit ürün bulunmakta. Yani dökülmeyi önlemek için birçok şampuan, serum, saç bakım kremi vs. bulunuyor. Ancak saçınıza en doğru tedaviyi yapan ürünle devam etmek faydanıza olacaktır!