Tırnak Bakımı Nasıl Yapılır?


Tırnak Bakımı Nasıl Yapılır?

En az yüzümüz kadar ellerimiz ve tırnaklarımız da sağlıklı ve estetik bir görünüm için bakıma ihtiyaç duyar. Tırnaklar her ne kadar hep geri planda kalsa da aslında düzenli bakıma hep ihtiyaç duyar ve hijyen için de tırnak bakımı atlanılmamalıdır. Peki evde doğru tırnak bakımı için izlenmesi gereken aşamalar nelerdir? Doğal malzemelerle tırnak bakımı nasıl yapılır? Sağlıklı görünen tırnaklar için ipuçları nelerdir? Gibi soruların cevaplarını merak ediyorsanız bu yazımız tam da size göre. Ancak yazımıza geçiş yapmadan önce bir hatırlatmada bulunalım! 

Melo App, güzellik, makyaj ve kişisel bakım konusunda şehrinizin en yetenekli uzmanlarını sizin için bir araya getiriyor! Tırnak bakımınıza ev konforunda ulaşmak istiyorsanız Melo App'i telefonunuza indirerek uzmanların çalışmalarını ve yorumlarını inceleyebilir, hemen randevu oluşturabilirsiniz!

Melo App'i indirmek için buraya tıklayın!

Evde Doğal Tırnak Bakımı


       İlk adım olarak mutlaka tırnaklarınızı düzenli olarak kesin. Bu aşama bakımlı tırnaklar için en önemli noktaların başında gelir çünkü düzenli kesilen tırnaklar her zaman yenileneceği için daha sağlıklı bir görünüme sahip olacaktır. Oval veya düz bir şekilde istediğiniz gibi keseceğiniz tırnağınızı duş sonrası kesmek doğru zaman olabilir; duş sonrası sıcak suyun yardımıyla yumuşayan tırnaklar daha kolay ve düzgün kesmenize yardımcı olacaktır.

Tırnak kesimi aşamasından sonra tırnakların törpülenmesi kesinlikle atlanmamalıdır. Daha düzgün görünen bir tırnak için kesim aşamasından sonra bir törpü yardımıyla tırnak çok bastırmadan törpülenerek şekle sokulur. Törpü işleminde tırnağınıza  çok sert davranmamaya özen gösterin aksi halde çok fazla ve sert törpüleme sonucu tırnaklarınız zarar görebilir.

Evde tırnak bakımında tırnaklarınızın hijyenine özen göstermelisiniz. Temiz tırnaklar hem vücut sağlığı hem de estetik görünüm için oldukça önemlidir. Her yere ellerimizle dokunuruz ve çevrede bulunan bakteri, mikrop gibi virüslerle ellerimizin yanında tırnaklarımızda sık sık temas eder. Bu yüzden ellerimizi sık sık yıkarken tırnak aralarının temizlenmesine de dikkat etmeli; her yıkamadan sonra ellerinizle beraber tırnaklarınızı da nemlendirmelisiniz.



Tırnaklar keratin adı verilen bir proteinden meydana gelir. Bu proteinin sağlıklı olması için de beslenmenize dikkat etmelisiniz.
Protein miktarı fazla olan besinlerin tüketimi tırnakların daha sağlıklı olmasına yardımcı olacaktır.

Evde Manikür Nasıl Yapılır?

 Maniküre başlamadan önce tırnaklarının temiz olmasına özen göstermelisiniz.
Bu yüzden bir aseton yardımıyla oje kalıntılarını temizlemelisiniz. Ayrıca asetonun içerisindeki maddeler sayesinde de tırnaklarınıza manikür öncesi ilk bakımı yapmış olursunuz.

 Evde manikür işlemine tırnaklarını temizledikten sonra şekil vererek devam etmelisiniz. Bir törpü yardımıyla tırnaklarınıza, tırnak yapınıza uygun olarak şekil vermelisiniz. Kare, oval veya badem tırnak yapıları için törpüleme işlemi farklı olmalıdır. Kare tırnaklar için daha küt törpüleme, oval tırnaklar için daha yuvarlak törpüleme, badem tırnaklar için ise yapısına hiç bozmadan badem şeklinde törpüleme yapmalısınız.



Evde manikür yapımında törpülenen tırnaklardan sonra sıra kütikülleri temizlemeye geldi.
Tırnak çevresinde oluşan ölü derilere kütikül ismi verilir ve bu ölü derilerin temizlenmesi tırnakların daha sağlıklı ve bakımlı görünmesine yardımcı olur.
Kütikül temizleme işlemine başlamadan önce tırnak etlerinin yumuşatılması gerekmektedir.

Bunu için sıcak bir suyun içine eller konularak bekletileceği gibi duş sonrası da kütikül temizleme işlemi yapılabilir.
Ellerinizi sıcak suyla yumuşattıktan sonra kurulayın ve kütikül itmeye yarayan manikür aleti ile tırnak etlerinizi geriye doğru yavaşça itin.
İtmenin yanı sıra manikür pensiyle tırnak etlerinizi kesebilirsiniz.

Fakat tırnak etlerinizi kesmek daha da uzamasına yol açacak bu da tırnak etlerini kesmeyi sürekli tekrarlamanıza neden olacaktır.
Eğer tırnaklarınız fazla ihtiyacı yoksa kütikülleri kesmek yerine itmeyle yetinebilirsiniz.

 Kütiküllerden de kurtulduktan sonra sıra tırnakları beslemeye ve dayanaklı olmasına yardımcı olmaya geldi. Ellerinizi nemlendirdikten sonra tırnaklar için özel olarak satılan yağlar ile tırnaklarınıza bakım yapmalısınız. Bu sayede kırılan ve soyulan tırnakların daha dayanaklı olmasını sağlayabilirsiniz.


Yağ uygulamasının sonrasında tırnak ile oje arasına bariyer olması için oje bazı kullanmanızı öneririz.
Bu işlem sayesinde hem ojenin zararlarınızdan tırnaklarınızı korumuş olursunuz. Oje kullanmasanız dahi de tırnaklarınızın daha canlı ve bakımlı görünüme oje bazları sayesinde kavuşturabilirsiniz.

Evde manikür için temel aşamalar bitti. Sırada manikürün son aşaması olan oje kullanarak ellere renk ve estetik katmada!
İstediğiniz rengi seçin ve tırnaklarınıza taşırmamaya dikkat ederek uygulayın.

Doğal Malzemelerle Tırnak Bakımı Nasıl Yapılır?

Tırnakları güçlendirmek çoğu zaman satın alınan ürünler kullanılır. Fakat tamamen doğal olarak, evde kendinizin hazırladığı malzemelerle de tırnaklarınıza bakım yapabilirsiniz.


Limon Suyu: Limon, tırnakları güçlendirmesiyle bilinen doğal bir malzemedir. Tırnakta oluşan sararma ve lekelerin, çatlamaların önüne limon suyu yardımıyla geçilebilir. Ilık suyun içerisine eklenen limon suyunda bekletilen tırnaklarınızı limon kabuğuyla da ovun ve ardından nemlendirin. Daha canlı ve parlak tırnaklara sahip olacaksınız.

Zeytinyağı: Nemlendirici ve besleyici doğal malzemelerin ilk sırasında gelen zeytinyağı tırnak bakımında da kullanılan bir üründür. İçerisinde bulundurduğu E vitamini sayesinde tırnakların sağlıklı uzamasına da yardımcı olan zeytinyağını üzerine aldığınız bir pamuk yardımıyla tırnaklarınız ve çevresine güzelce masaj yaparak uygulayın ve bu işlemi en az 5 dakika sürdürün.

Elma Sirkesi: Tıpkı limon gibi elma sirkesi de tırnak bakımında kullanılan doğal bir yardımcıdır. Ilık suyun içerisine eklenen elma sirkesi içerisinde bekletirseniz tırnaklarınızın yumuşamasına, güçlenmesine ve sağlıkla uzamasına yardımcı olmuş olursunuz.

Badem Yağı: İçerisinde bulundurduğu vitaminler sayesinde özellikle kırılan tırnakların bakımında bolca kullanılmaktadır. Tırnak çevrenize birkaç damla alacağınız badem yağını masaj yaparak uyguladığınızda daha sağlam ve parlayan tırnaklara sahip olabilirsiniz.

Karbonat: Bir çorba kaşığı karbonatı 1 bardak suda eriterek tırnaklarınızı bu suda bekletip ardından da yıkayın; bu sayede daha güçlü tırnaklara sahip olacaksınız.

Sağlıklı Görünen Tırnaklar İçin İpuçları


Öncelikle yeme içme düzenine dikkat etmelisiniz. Sağlıklı beslenme sonucu vücutta oluşan hasarları en aza indirebilir hatta ortadan kaldırabilirsiniz. Tırnakların daha sağlıklı olması için kalsiyum ve protein ağırlıklı beslenmelisiniz. Bol Bol su içerek vücudunuza nem kazandırmalı, hazır gıdalardan uzak durmalısınız.

Ellerinizi hijyen için sık sık yıkarken nemlendirme aşaması unutulmamalı. Muhakkak her yıkamadan sonra tırnaklar da dahil olmak üzere ellerinizi güzelce kaybettiği neme yeniden kavuşturmalısınız. Bunun için hem ellere hem de tırnaklar için olan nemlendiricileri tercih edebilirsiniz.

Oje her kadının vazgeçilmez aksesuarlarından biri, fakat ojelerin özellikle bazı renklerin kullanımı da çıkarması da oldukça zorlayıcı. Oje kullanımından sonra mutlaka ojeyi tamamen tırnaklardan arındırmalısınız. Bu hem sağlığınız hem de görüntünüz için oldukça önemli.

Tırnak bakımını anlattığımız bu yazımızda sizler için sağlıklı uzayan, dayanıklı ve güzel görünen tırnaklar için ipuçları verdik ve yardımcı olmaya çalıştık. Umarız ki yazımız hoşunuza gitmiştir. Muhteşem görünen tırnaklara sahip olmanız dileğiyle.