Yüzde Sivilce Oluşumu Nasıl Engellenir?


İşte, yüzünde sivilce oluşumunu engellemek için uygulayabileceğin yöntemler:

1- Cilt temizliğine özen göster.

Etkili ve doğru yöntemleri kullanarak, sivilcelere veda edeceğinden sakın endişen olmasın. Bu yöntemlerin başında; cildi temiz tutmak geliyor! Yüzünü, cilt tipine uygun bir yüz temizleme jeliyle günde iki kez yıkayarak, gün içinde yüzünde oluşan kiri ve yağı temizleyebilirsin. Yüzünü yıkarken asla çok soğuk ya da çok sıcak su kullanma. Yüzünü, çok fazla ovalamadan, ılık suyla temizlemeye dikkat edebilirsin.

2- Çok sık makyaj yapmamaya çalış.


Makyaj yapmayı çok ama çok seviyoruz! Hatta birçoğumuz için makyaj yapmak, günlük rutinimizin vazgeçilmez bir parçası. Bize kendimizi daha güzel, zinde ve pozitif hissettirdiği bir gerçek. Ancak çok fazla makyaj yapmak, gözeneklerimizin tıkanmasına neden olabiliyor. Yüzünde sivilce çıkmasını engellemek için ağır makyajlar yapmaktan kaçınabilir, makyaj yaptığın günlerde ise eve gelir gelmez makyajını temizlemeye özen gösterebilirsin. Ayrıca makyaj yapmaya başlamadan önce yüzünü, cilt tipine uygun bir nemlendirici kremle nemlendirmeni tavsiye ederiz.

3- Elini yüzüne götürmekten kaçın.


Ellerimiz gün içinde kir ve bakterilerle çok fazla temas eder. Ellerinle yüzüne dokunduğunda, bakterilerin yayılmasına ve sivilce oluşumuna zemin hazırlamış olursun. Bu nedenle, ellerini mümkün olduğunca yüzüne götürmemeye çalış. Bunu yaparak, hem yüzünde sivilce çıkmasını engellemiş hem de virüs bulaşma riskini en aza indirgemiş olacaksın.

4- Güneş kremi kullan.


Yüzünde sivilce çıkmasını engellemek için dışarıya çıkmadan önce yüzüne güneş kremi sürmeye özen gösterebilirsin. Fazla güneşte durmak; yüzünü tahriş edebilir, yüzde kızarıklığa ve sivilce oluşumuna neden olabilir. Güneş ışınlarının zararlı etkilerinden korunmak için cilt tipine uygun bir güneş kremi edinebilirsin. Satın alacağın güneş kreminin yağsız içerikte olmasına dikkat etmen gerekir. Çünkü yağlı içerikteki güneş kremleri, gözeneklerinin tıkanmasına neden olabilir.

5- Sağlıklı beslenmeyi alışkanlık haline getir.


Yüzünde sivilce oluşumunu engellemek için cilt bakımına dikkat ettiğin kadar dengeli ve sağlıklı beslenmeye de dikkat etmen gerekir. Fazla kirin ve yağın gözenekleri tıkamasıyla oluşan sivilcelerin çıkmasını önlemenin bir yolu da yağlı yiyecekleri yemeyi bırakmaktır. Bu nedenle; fast-food yemeklerden ve abur cuburlardan uzak durmanı öneririz.

Yüzünde sivilce oluşumunu önlemen için bu yazımızda seninle 5 etkili yöntem paylaştık.
Umuyoruz, senin için faydalı olacaktır. Dilersen sen de önerilerini bizimle paylaşabilirsin. Cilt tipine en uygun bakım ve güzellik hizmeti için Melo uzmanlarından faydalanabilirsin. Bizi sosyal medya sayfalarımızdan takip edebilir, gelişmelerden ve avantajlı kampanyalarımızdan haberdar olabilirsin.
Kendine çok iyi bak!
Melo



sivilcebakımısivilcetedavisiciltbakımıcilttemizliğisivilcenasılgecerakneproblemiakneönleyici